radyobir
radyobir

Cimbom'un transfer listesi kabarık!..

Gelecek sezon şampiyon olmak isteyen sarı kırmızılılarda transfer konusunda sıcak saatler yaşanıyor...

08 Haziran 2017 13:35 | Kategori:

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor’un ısrarla kadroda görmek istediği Fransız golcünün transferinde artık sarı kırmızılılar mutlu sona çok yakın. Tam 1 aydır Bafetimbi Gomis ile görüşen Sportif Direktör Cenk Ergün, 31 yaşındaki oyuncu ve menajeri ile el sıkışmayı başardı.

Bir sonraki adım, futbolcunun bonservisine sahip olan Swansea City ile anlaşma kaldı. Swansea City Kulübü, Galatasaray’dan 3.5 milyon Euro bonservis bedeli talep etti. Cenk Ergün ise Fransız golcünün transferini sonuçlandırma adına İngiliz kulübüne 2.5 milyon Euro’luk bir teklif yaptı. Şimdi Swansea’nin yanıtı beklenirken iki kulübün bir orta yol bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

BACCA

Galatasaray, Milan'ın satış listesine koyduğu golcü oyuncu Carlos Bacca için yeniden atağa geçti. Podolski'nin takımdan ayrılacak olmasından dolayı en az iki forvete ihtiyaç duyan sarı-kırmızılılar, 30 yaşındaki futbolcu için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor.

Bacca'nın bonservisi 7.5 milyon euro. Oyuncu da senelik 3.5 milyon Euro kazanıyor. Milan ile iş ortaklığı yapmaya hazırlanan Galatasaray'da, Sportif Direktör Cenk Ergün söz konusu rakamı biraz daha alt seviyeye çekip transferi sonlandırmak için pazarlıklarını sürdürüyor.

BELHANDA

Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan Sneijder'e alternatif arayan Galatasaray, Younes Belhanda'nın transferini resmiyete döktü. Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, Fas'a giderek 27 yaşındaki futbolcuyla görüşüp teklifini sundu. Galatasaray'ın, başarılı futbolcu için 7 milyon euroluk bir bütçe ayırdığı belirtilirken Cimbom'un, bonservisi Dinamo Kiev'de bulunan oyuncuya, yıllık 2.5 milyon euro önerdi ve beklemeye geçti.

BALLİU

Emmanuel Eboue ile sorunlar yaşadıktan sonra bir türlü sağ bek pozisyonu için tartışmasız bir oyuncu bulamayan Galatasaray, bu kez şansını Fransa'da deneyecek. Sabri Sarıoğlu yerine oyuncu arayışlarını sürdüren sarı kırmızılar, bu kez Metz'de forma giyen Ivan Balliu'yu gözüne kestirdi. 25 yaşındaki sağ bek, bu sezon Metz formasıyla 27 maça çıktı ve 5 asist yaptı.

MATHİEU

Galatasaray, önümüzdeki günlerde Barcelona ile de temasa geçeceği ve 33 yaşındaki tecrübeli stoperi bonservissiz olarak transfer etmeye çalışak. Barça ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Mathieu, takımın yeni sezon kadro planlamasında yer almıyor. 2014 yazında Valencia’dan 20 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Mathieu bu sezon 16 resmi maçta forma giydi.

ADEM BÜYÜK

Yedek kulübesi için düşündüğü forvet alternatifinin Karabükspor'u çalıştırdığı dönemde Adem'i takibe alan teknik direktör Tudor'un, yeni sezon planlamasında Kasımpaşalı futbolcuyu listenin bir numarasına yazdığı kaydedildi. Hücum hattında, ileri üçlüde göbekte ve iki kanatta görev yapabilen Adem Büyük'ün kulübüyle olan sözleşmesi 2018'de bitiyor. Galatasaray'ın Donk ve Eren Derdiyok transferlerinde iyi ilişkiler kurduğu Kasımpaşa ile sezon sonu Adem için masaya oturması bekleniyor.

CHİRİCHES

Teknik direktör Igor Tudor, lider özellikleri olan bir ismin mutlaka transfer edilmesini isterken, yönetim Napoli forması giyen Vlad Chiriches ile olan temaslarında önemli yol katetti. Chiriches için yıllık 2.5 Euro'yu gözden çıkaran Galatasaray Yönetimi, 10 Haziran'da oynanacak Romanya-Polonya Dünya Kupası Elemeleri mücadelesi öncesi transferi noktalamak istiyor.

ÖMER ALİ ŞAHİNER

Bruma ile yollarını ayıran Galatasaray sağ kanat için alternatifini buldu. Çabukluğu ile bilinen Atiker Konyaspor'un oyuncusu Ömer Ali Şahiner de transfer listesine alındı. 25 yaşındaki futbolcunun kulübüyle 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

TARDİEU

Ön libero krizibi çözmek isteyen sarı-kırmızılıların Sochaux'da forma giyen Florian Tardieu'yu gözüne kestirdi. Fransa 2. Ligi'nde oynayan 25 yaşındaki oyuncu bu sezon Sochaux formasıyla 38 maça çıktı. Transfermarkt değeri 700 bin Euro olarak gösterilen oyuncunun sözleşmesi bu ay sonunda bitiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI