radyobir
radyobir

Çin-ABD arasında Hong Kong kavgası

Çin, geçen yıl gerçekleşen demokrasi yanlısı protestoların ardından Hong Kong'a yönelik yeni bir ulusal güvenlik yasası getirmeye hazırlanırken; bu karar, ABD Başkanı Donald Trump'ın tepkisini çekti.

22 Mayıs 2020 07:14 | Kategori: Dünya

Trump, Çin'in Hong Kong üzerinde daha fazla kontrol elde etme çabasına karşı Washington'un "çok sert" şekilde tepki vereceğini ifade etti.

Çin'in bu kararı, anakaraya kıyasla çok daha fazla özgürlüğe sahip Hong Kong'da yeni protestolara yol açabilir. Hong Kong 2019'da gerçekleşen protesto gösterileri nedeniyle, Beijing yönetimi altına girdiği 1997'den beri en büyük karmaşaya sürüklenmişti.

Kasım'daki seçimlerde tekrar seçilmeyi hedefleyen ve Çin karşıtı söylemlerini artıran Trump gazetecilere yaptığı açıklamada, Çin'in planlarının detayını hünüz kimsenin bilmediğini belirterek, "Eğer plan uygulanırsa buna çok sert bir şekilde karşılık vereceğiz" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI