radyobir
radyobir

Çin Covid 19 önlemlerini azaltma eğiliminde

Çin'de ekonomik aktivite üzerinde etkili olan ve sosyal huzursuzluk yaratan sıkı Kovid tedbirlerinde gevşemeye gidileceği sinyalleri geliyor. Tedbirlerin uygulanmasından sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Sun Chunlan mücadelede yeni bir aşamaya girildiğini belirtirken dinamik sıfır vaka stratejisine vurgu yapmadı.

01 Aralık 2022 09:55 | Güncelleme :01 Aralık 2022 10:51 | Kategori: Asya Pasifik

​Çin protestolara yol açan Kovid tedbirlerinde esneme yönünde değişikliğe gidiyor. Çin’de sert Kovid tedbirlerinin uygulanmasında en yetkili isim olan Başbakan Yardımcısı Sun Chunlan, bu tedbirlerde yumuşama sinyali verdi.

Çarşamba günü Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ile toplantısında konuşan Sun, Omikron varyantının daha hafif sağlık sorunlarına yol açması ve aşılanan kişi sayısındaki artış sebebiyle "salgınla mücadelenin yeni bir aşamaya girdiğini” belirtti.

Sun, açıklamasında Çinli yetkililerin sert tedbirleri ifade etmek için kullandıkları "dinamik Sıfır Kovid” ifadesini de kullanmadı.

Şehirlerden gelen haberler de tedbirlerin gevşetildiğini gösteriyor. Guangzhou kentinde protestolardan etkilenen bölgeler de olmak üzere bazı kesimlerde karantina uygulaması kaldırıldı. Chongqing ve Pekin’de de yasaklar gevşetildi.

Gevşeme işaretleri sonucu ABD’deki Çin varlıkları rallisini sürdürdü. Nasdaq Golden Dragon endeksi üçüncü işlem gününde de yükselerek ralliyi yüzde 10’a taşıdı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI