radyobir
radyobir

Çin'de yine bıçaklı saldırı: 6 ölü

Eyaletin merkezi Changsha'da Kaifu semtinde bir pazar yerinde bu sabah iki Uygur asıllı satıcı arasında anlaşmazlık çıktığı öne sürüldü. Changsha Akşam Haberleri gazetesine göre, ekmek satıcısı Hayber Turdi önce kavga ettiği Mehmet Abdullah'ı bıçakladı, ardından önüne çıkan 4 kişiye de saldırdı.

14 Mart 2014 23:03 | Kategori: Asya Pasifik

Saldırıya uğrayan dört kişiden ikisi olay yerinde hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan iki yaralı da kurtarılamadı. Olay yerine gelen polis, saldırganı vurarak öldürdü. Pazar yeri yakınındaki Guoqing İlkokulu da güvenlik gerekçesiyle kapatıldı ve öğrencilerin dışarı çıkmasına izin verilmedi. Bölge, kordon altına alındı. Polis, olayla bağlantısı olduğu zannıyla biri kadın iki kişiyi de gözaltına aldı.
Yetkililer, şüphelilerin kimliğine ilişkin açıklama yapmazken, medyaya yansıyan görüntülere ve isimlere göre, ekmek satanların Uygur azınlığa mensup olduğu tahmin ediliyor. Çin'de 'nan' olarak adlandırılan susamlı ekmeği genelde Uygurlar yapıp satıyor.
Görgü tanıkları, ekmek tezgâhının 4-5 Uygur tarafından 3-4 yıldır faaliyet gösterdiği ve. çevre halkı ile bu zamana kadar uyumlu olduklarını ifade etti. 1 Mart akşamı ülkenin güneyindeki Kunming şehrinin tren istasyonunda oluşan bıçaklı saldırıda 29 kişi hayatını kaybederken, 143 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı Uygur azınlıkların yaptığı ileri sürülmüştü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI