radyobir
radyobir

Çin, Hong Kong ve Makau'ya sınır kısıtlamalarını kaldırıyor

Çin, Kovid-19 salgını nedeniyle Hong Kong ve Makau Özel İdari Bölgelerine uyguladığı sınır kısıtlamaları ile salgın kontrol tedbirlerini 6 Şubat'tan itibaren kaldırılacağını bildirdi.

07 Şubat 2023 06:03 | Kategori: Asya Pasifik

Çin'de kabine işlevini yerine getiren Devlet Konseyine bağlı Hong Kong ve Makau İşleri Ofisinden yapılan açıklamada, Çin anakarası ile iki bölge arasındaki sınırların pazartesinden itibaren tamamıyla açılacağı belirtildi.

Açıklamada, gelecek haftadan itibaren sınır geçişlerinde kota uygulamasına son verileceği, seyahat öncesi kayıt yaptırma ve varışta test sonucu gösterme zorunluluğunun kaldırılacağı kaydedildi.

Çin, 8 Ocak'ta Kovid-19 "A kategorisi salgın hastalık" olarak ele alınmasına son vererek, Sınır Sağlığı ve Karantina Yasası uyarınca uygulanan kısıtlamaları sonlandırmıştı. Yeni uygulamayla Çin ile Hong Kong ve Makau arasındaki seyahatlerde karantina zorunluluğu kaldırılmıştı.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI