radyobir
radyobir

Çin - K. Kore ilişkileri derinleşiyor

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in, Kuzey Kore iktidar partisinin kuruluş yıldönümü için bu ülkenin lideri Kim Jong Un'a bir kutlama mesajında, Pyongyang ile ilişkileri derinleştirme niyetinde olduğunu söylediği bildirildi.

10 Ekim 2020 07:13 | Kategori: Dünya

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA'nın aktardığına göre Xi, "Çin-Kore ilişkilerini Koreli yoldaşlarla birlikte başarılı bir şekilde savunma, sağlamlaştırma ve geliştirme niyetimiz var" dedi.

İktidardaki Kore İşçi Partisi'nin kuruluşunun 75. yıldönümü bugün kutlanacak. Kutlamalar için Kuzey Kore'nin bazı uzun menzilli balistik füzelerinin de yer alacağı büyük bir askeri geçit töreni düzenlenmesi bekleniyor.

Çin’in Kuzey Kore’ye nükleer ve balistik füze programından dolayı yaptırım uygulayan ülkelerin arasına katılmasından beri iki ülke arasında ilişkiler soğuk seyrediyordu. Çin ve Kuzey Kore liderleri 2018-2019 yılları arasında beş kez bir araya geldi.

Çin’le ticarete büyük ölçüde bağımlı olan Kuzey Kore Corona virüsü nedeniyle sınırlarını kapattı, ancak bu durumun ekonomisini olumsuz etkilediği sanılıyor. Kuzey Kore şimdiye kadar doğrulanmış Corona virüsü vakası açıklamadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI