radyobir
radyobir

Çipras gene tehdit etti!..

Yunanistan Başbakanı Alexsis Tsipras, Türkiye'nin Kıbrıs Rum Yönetimi'nin doğalgaz arama haklarına zora sokan tutumuna devam etmesi halinde Avrupa'nın buna karşılık verebileceğini söyledi.

22 Haziran 2019 09:26 | Kategori: Dış Politika

Avrupa Birliği zirvesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Tsipras, "Türkiye'nin agresif tutumu kuvvetleniyor. Bu sadece Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs ile ilişkilerinde gözlemlediğimiz bir şey değil, aynı zamanda ABD ve Avrupa ile de aynı durum sözkonusu" dedi.

Türkiye dün ikinci sondaj gemisini doğalgaz ve petrol aramak üzere üç ay süreyle Kıbrıs'ın doğu açıklarına gönderirken, kendi kıta sahanlığı ve KKTC'nin ruhsat alanlarında arama çalışmalarını kesintisiz sürdüreceğini açıkladı.

Brüksel'de düzenlenen "AB zirvesinde" liderler, Türkiye'nin sondajının "yasadışı" olduğunu ve bloğun "uygun şekilde yanıt vermeye hazır olduğunu" belirten bir bildiri yayınladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI