radyobir
radyobir

Cocu'nun yerine kim geliyor?..

Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu'nun görevine son verildi. Hoca seçimi açısından ekonomiyi de düşünecek olan sarı-lacivertli yönetimin bundan sonra boştaki teknik adamlara yönelmesi bekleniyor.

29 Ekim 2018 02:01 | Kategori:

3-1’lik Ankaragücü mağlubiyeti Hollandalı hocanın sonu oldu. Başkan Ali Koç, tecrübeli çalıştırıcıya görevinden alındığını soyunma odasında kısa bir konuşma ile bildirdi. Sarı-lacivertli kulüpte 16 yıl aradan sonra sezon ortasında teknik adam değişikliği yaşandı!

Alınan kötü sonuçlara rağmen, takıma sahip çıkan Fenerbahçe taraftarının sabrı Ankaragücü mağlubiyeti ile taştı. Sarı-lacivertli futbolseverler, teknik direktör Phillip Cocu’yu ilk kez istifaya çağırırken "Ersun Yanal” diye tezahürat yaptı. Fenerbahçe yönetimi ise bu çağrıya kulak vererek, karşılaşmanın hemen ardından, Hollandalı teknik adamın görevine son verildiğini açıkladı. 

Söz konusu açıklama sarı-lacivertli kulübün resmi sitesinden yapıldı. Stadı terk etmeyen Fenerbahçeli taraftarlar, Cocu’nun gönderildiğini öğrenince, büyük bir sevinç yaşayarak bir kez daha, "Ersun Yanal” diye tempo tuttu. Başkan Ali Koç, soyunma odasında Cocu’ya görevden alındığı haberini üç dakikalık kısa bir konuşma ile bildirdi. Fenerbahçe’de 16 yıl sonra sezon ortasında teknik direktör değişikliği yaşandı.

3. GOLDE BİLETİ KESİLDİ

Karşılaşmada dakikalar 78'i gösterirken Ankaragücü, El Kabir'in ayağından 3. golü buldu ve bu golün ardından Başkan Ali Koç, Sportif Direktör Comolli'ye, Cocu'nun görevden alındığını söyledi. Cocu, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılmadı.

Fenerbahçe İkinci Başkanı Semih Özsoy, Cocu’nun kovulduğu Ankaragücü maçı sonrası Hollandalı hocaya yüklendi. Kötü gidişattaki en büyük sorumlunun Cocu olduğunu söyleyen Özsoy "Bu işin gitmeyeceğini anladık. Oyuncuların da kendisine çeki düzen vermesi lazım” dedi.

AVRUPA'DA GÜNDEM OLDU

Cocu'nun Fenerbahçe’deki görevine son verilmesi Avrupa basınında da geniş yer buldu. Fransız Alman, İngiliz ve Hollanda basını Cocu’nun gönderilmesini flaş haber olarak okuyucularına aktardı. Cocu’nun ülkesi Hollanda’da "Cocu için yolun sonu. İstanbul macerası kötü bitti” başlıkları atıldı.

Şimdi gözler Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün kim olacağına çevrildi. Şu sıralar hem Türkiye'de hem de dünyada birçok ünlü teknik adam takım çalıştırmıyor. İddiaya göre bu isimlerden biri sarı lacivertlilerin yeni çalıştırıcısı olacak.

İşte boştaki teknik direktörler...

Leonardo Jardim, Tayfun Korkut, Antonio Conte, Arsene Wenger, Peter Bosz, Laurent Blanc, Ralph Hasenhüttl, Sam Allardyce, Vincenzo Montella, Zinedine Zidane, Sinisa Mihajlovic, David Moyes, Frank de Boer, Carlos Carvalhal, Paolo Di Canio, Igor Tudor, Quique Flores, Ersun Yanal, Aykut Kocaman, Sergen Yalçın, Ümit Özat, Hamza Hamzaoğlu, Kemal Özdeş, Yılmaz Vural

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI