radyobir
radyobir

Çocuk sağlığı babanın yaşına bağlı

Milyonlarca kişiyi kapsayan büyük bir çalışmada okul çağındaki çocuklarda bir çok hastalık ve sorunların gecikmeli babalıkla bağlantılı olduğu sonucuna varıldı.

02 Mart 2014 23:08 | Kategori: Sağlık

Otizm oranlarındaki artış, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ( DEHB ), bipolar bozukluk, şizofreni, intihar girişimleri ve madde bağımlılığı bu sorunlardan bazıları.
Ancak, uzmanlar ileri yaşta baba olmanın getirdiğin yararların herhangi sorunlara ağır basabileceğini söylüyorlar.JAMA Psikiyatri'de yayınlanan çalışma sorunlardan mutasyona uğramış spermin sorumlu olduğunu gösteriyor.Kapsamlı araştırma
ABD'de Indiana Üniversitesi ve İsveç'in Karolinska Enstitüsü tarafından yapılan araştırma konuyla ilgili en büyük ve en iyi tasarlanmış çalışmalardan biri. Araştırmacılar 2,6 milyon kişiyi inceledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI