radyobir
radyobir

Çocuklar yaz tatilini nasıl geçirmeliB?..

Yaz tatili devam ediyor ve çocukların bolca boş vakti oluyor. Bu sürecin en kaliteli şekilde geçirilebilmesi için ERA Okulları PDR Bölüm Koordinatörü Aslı Kanizi, aileler için pratik önerilerde bulundu.

10 Temmuz 2017 17:15 | Kategori: Yaşam

2016-2017 eğitim öğretim yılının bitmesiyle çocuklar için uzun soluklu tatil dönemi başladı. Bu süreçte çocukların kaliteli zaman geçirmesinin önemli olduğunu vurgulayan ERA Okulları PDR Bölüm Koordinatörü Aslı Kanizi, "Tatil döneminde özellikle anne ve babayla birlikte geçirilen zaman ve yapılan etkinlikler çocuklar için daha öğretici ve eğlencelidir” diyor.

Aileyle geçirilen zaman çok önemli!

Çocukların yaz tatilinde çok fazla boş vakti oluyor. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için aileler konuya farklı açılardan yaklaşmalı ve çocuklar için kaliteli zamanlar yaratmalıdır.
Bunun en etkili yolu ise aile ile birlikte geçirilen zamandır. Planlanacak etkinliklere anne ve babanın birlikte katılması çok önemlidir.
Çocuğun yaşı küçük ise daha öğretici ve eğlenceli etkinlikler planlanmalıdır.
Daha büyük yaşlardaki çocuklar için anne, baba ve çocuk mümkün olduğu kadar ortak kararlar alarak planlama yapmalıdır. Ortak paylaşım sağlayacak, iki kuşağı birbirine yakınlaştıracak geziler yapılabilir.
Çocuğun yaşı kaç olursa olsun, yapılacak etkinliklerde birlikte karar verilmesi önemlidir. Bu, onların karakter gelişiminde çok etkili olacaktır.
Neler yapılabilir?
ERA Okulları PDR Bölüm Koordinatörü Aslı Kanizi, ailelerin yaz tatilinde çocuklarla birlikte hem evde hem de dışarıda pek çok sosyal ve özel etkinliğe katılabileceklerini söylüyor:
Küçük çocuklar için planlanacak etkinliklerde hem psikomotor hem de hayal güçlerini geliştirecek, bilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlayacak etkinlikler seçilmelidir. Özellikle hayal gücünü somutlaştıracak resim, hamur işi gibi sanatsal aktiviteler tercih edilebilir.
Her yaşta çocuğun ilgisini çekecek yerlerden biri de müzelerdir. Özellikle Rahmi Koç Müzesi ya da İstanbul Oyuncak Müzesi gibi pek çok farklı ve ilginç objenin bulunduğu alanlara yapılacak ziyaretler, hem çocuğu eğlendirecek hem de bilgilendirecektir.
Bu iki müze de dahil olmak üzere İstanbul Modern ve Akbank Sanat gibi noktalarda çocuklar için özel yaz atölyeleri de düzenlenmektedir. Günübirlik ya da 3 aylık olan bu atölyelere katılacak çocukların sanatsal ve yaratıcı ruhu gelişecektir.
Bahçe ya da balkonu olan aileler için yaz ayları, çocukları toprakla tanıştırmak için çok idealdir. Her daim doğa sevgisinin aşılanması gereken çocuklar, bakımı çok zor olmayan biber, nane ya da maydanoz gibi sebzeleri kendi hazırladığı saksısında yetiştirip yaz boyunca onun bakımını üstlenebilir.
Evde vakit geçirmek isteyenler için ailece oynanabilecek oyunlar tercih edilebilir. Domino, sessiz sinema ya da Monopoly gibi oyunlar çocuğa kazanma ve kaybetmeyi öğretecektir.
Enerjisi yüksek çocuklar içinse en iyi etkinlik outdoor aktivitelerdir. Kırsal alanda çıkılacak yürüyüşler, at binme kursları, bisiklet turları ya da balık tutma gibi etkinliklere gidilebilir.
Tüm bunlara dikkat edildiğinde çocuklar hem keyifli hem de öğretici bir yaz tatili geçirecektir. Unutulmaması gereken, özellikle gelecek yıl sınava hazırlanacak çocukların hem ruhsal hem de fiziksel olarak dinlenmesi gerektiğidir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI