radyobir
radyobir

Çocukları doğal yollarla bulaşıcı hastalıklardan koruyun

2017-2018 eğitim yılının ilk ders zili çaldı. Okulların açılması ve mevsim geçişi ile birlikte bulaşıcı hastalıklar özellikle minik öğrencilerin sağlığını tehdit etmeye başladı. Çocukları soğuk algınlığı, grip, üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bulaşıcı hastalıklardan korumak ise ailelerin elinde. Vitamin, mineral, aminoasit ve enzimlerle bağışıklık sistemini güçlendiren ham balın, çocukların beslenmesi ve hastalıklardan korunması için vazgeçilmez olduğunun altı çiziliyor.

21 Eylül 2017 10:48 | Kategori: Sağlık

Başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirilmesi için çocukların sağlıklı olması şart. Çocuklara mevsim geçişlerinde birçok hastalık yakın temas ve solunum yolu ile bulaşıyor. Okulların açılmasıyla, günün yaklaşık 8 saatini bir arada geçiren çocukların, arkadaşlarıyla yakın temas halindeyken bulaşıcı hastalık kapma riskleri artıyor. Ayrıca çocukların teneffüslerde koştururken terlemesi ve sınıfların havasız olması da mikropların çoğalmasına yol açarak, hasta olmalarına neden oluyor. Yetişkinlere göre bağışıklık sistemi daha zayıf olan çocukların hastalıklara karşı güçlü olabilmesi için beslenmelerine özen göstermek gerekiyor. İçerdiği vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotiklerle bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücuda virüslerin girmesini engelleyen ham balın, çocuklara her sabah 1 tatlı kaşığı yedirilmesi tavsiye ediliyor.

Hastalanmamak İçin 1 Tatlı Kaşığı Bal

Balın tüm gribal rahatsızlıklara karşı koruyucu etkiye sahip olduğunu belirten Honeyci markasının kurucusu ve diyet koçu Ahmet Bağran Aksoy, "Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin başında, antibakteriyel özelliği ile bal geliyor. Okul döneminde çocukların hastalıklara karşı korunması için her sabah 1 tatlı kaşığı tüketmesini öneriyoruz. Özelikle pastörizasyon işlemi görmemiş ve doğrudan arı kovanından elde edilen ham bal; grip, soğuk algınlığı ve solunum sistemi enfeksiyonlarında tedavi edici etkiye sahip. Ham bal, göğsü yumuşatır, üst solunum yolu enfeksiyonlarında hızlı bir iyileşme sağlar” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI