radyobir
radyobir

Covid 19 Senato'ya girdi

Kentucky eyaleti Cumhuriyetçi Senatörü Rand Paul, Corona virüsü tespit edilen ilk senatör oldu. Daha önce Kongre üyeleri Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Mario Diaz-Balart ile Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Ben McAdams'ta Corona virüsü tespit edilmişti

23 Mart 2020 09:35 | Kategori: Sağlık

20:21 Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul’de Corona Virüsü Çıktı

Kentucky eyaleti Cumhuriyetçi senatörü Rand Paul’un Corona virüsü testi pozitif çıktı. Açıklama Senatör’ün resmi Twitter hesabından geldi.

Twitter mesajında Senatör için ‘‘Kendini iyi hissediyor ve karantina altında. Semptom göstermiyor, seyahatleri ve katıldığı çok sayıdaki etkinlik nedeniyle tedbir amaçlı test yapıldı. Corona virüsü taşıyan biriyle doğrudan teması olup-olmadığından habersiz’’ ifadeleri kullanıldı.

Rand Paul Corona virüsü tespit edilen ilk senatör oldu.

Daha önce Kongre üyeleri Florida'dan Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Mario Diaz-Balart ile Utah'tan Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Ben McAdams'ta Corona virüsü tespit edilmişti. Paul Corona virüsüne yakalanan bilinen üçüncü Kongre üyesi.

19:28 Trump’tan Otomobil Sektörünün Devlerine Çağrı

Başkan Donald Trump Ford, General Motors ve Tesla gibi otomobil üreticilerinden solunum cihazı üretimi için ‘hızla’ düğmeye basmalarını istedi. Trump yazdığı Twitter mesajında ‘‘Otomobil sektörü yöneticileri başlayın, ne kadar iyi olduğunuzu görelim’’ ifadelerini kullandı. Corona virüsü salgınıyla mücadelede solunum cihazları büyük önem taşıyor. Hastalığın semptomları arasında nefes darlığı da var. Özellikle ciğer hastalıkları olan ya da yaşlı hastaların tedavi sırasında solunum cihazına ihtiyacı duyuluyor. Hastanelerin solunum cihazı kapasitesi ise salgın karşısında yetersiz kaldı.

19.18 New York’ta 4 bin 800 Yeni Vaka

New York Valisi Andrew Cuomo eyelet genelinde Corona virüsü vaka sayısının 15 bin 168 olduğunu açıkladı. Pazar günü düzenlediği basın toplantısında Cuomo bunların 4 bin 800’ünün yeni vaka olduğunu bildirdi. Cuomo, New York’ta şu ana kadar Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 114 olduğunu kaydetti. Cumartesi günü ise vaka sayısı 12 bin 260 olarak açıklanmıştı.

18:59 'Corona "Büyük Buhran”dan Sonra En Büyük Kriz'

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio Corona krizinin Amerika’da 1929’da başlayan ve dünyaya yayılan, "büyük buhran” olarak nitelenen ekonomik bunalımdan sonraki en büyük kriz olduğunu söyledi.

Blaiso, Amerikan ordusuna da sağlık sisteminin çökmesini engellemek adına yardım çağrısı yaptı.

New York Belediye Başkanı, 10 gün içinde daha fazla solunum cihazı alamamaları durumunda ölmemesi gereken insanların öleceğini söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI