radyobir
radyobir

Cumhuriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni belli oldu

Umur Talu mu, Aydın Engin mi derken, Cumhuriyet'in yeni patronu Can Dündar oldu. Deneyimli gazeteci, Utku Çakırözer'in ardından Cumhuriyet gazetesinde Yayın Yönetmenliği görevini üstlenecek.

09 Şubat 2015 12:05 | Kategori: Medya

Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanması kararıyla birlikte Cumhuriyet'te derinleşen kriz, gazeteyi ulusalcılara teslim ettiği eleştirileri nedeniyle 2014 Eylül'ünde yayın yönetmeni olan Utku Çakırözer'i görevinden etmişti.

Kriz sırasında Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu ve Yazıişleri Müdürü Ayşe Yıldırım Başlangıç da istifalarını sunmuş, ayrılığın kararının birlikte alındığı düşünülmüştü. Oysa Sabuncu'nun da Yıldırım'ın da istifa kararları Çakırözer'den bağımsız olarak alınmıştı. Hatta istifanın ardından Sabuncu'nun tekrar gazeteye döneceği, hatta Yayın Yönetmenliği koltuğuna da oturabileceği kulislerde söyleniyordu.  

Fakat, gazete yönetimi kararını verdi ve gazetenin başına Can Dündar'ı getirdi. Yeni yayın yönetmeni ile birlikte Sabuncu ve Yıldırım'ın da görevlerine dönmeleri bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI