radyobir
radyobir

Daçka Bandırma'ya avantajlı gidiyor

Spor Toto BSL Playoff çeyrek final 1. maçında Darüşşafaka Doğuş, Banvit'i 72 - 67 yendi.

24 Mayıs 2017 20:53 | Kategori:

Karşılıklı sayılarla başlayan maçın başında Banvit, Gasper Vidmar ile etkili olmaya çalışsa da, ilk çeyreğin son 5 dakikasında 7-2'lik bir mini seri yakalayan Darüşşafaka Doğuş, ikinc çeyreğe 20-15 önde girdi. Hücumda daha etkili olmaya başlayan Daçka, farkı 8 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Ancak Banvit, Furkan Korkmaz ve Jordan Theodore'un, Banvit hücumuna enerji getirmesiyle aradaki fark 2 sayıya düştü. Buna karşılık Dairis Bertans'ın sayılarıyla rakibini maça ortak etmedi ve devre arasına 36-32'lik üstünlükle gitti. 

Üçüncü çeyreğe Gasper Vidmar ve Gediminas Orelik'in sayılarıyla başlayan Banvit, farkı 1 sayıya indirdi. Ancak Brad Wanamaker'ın devreye girmesiyle farkı çift hanelere çıkaran Darüşşafaka Doğuş, son çeyreğe 58-43 önde girdi. Banvit, karşılaşmanın son dakikasında 9-0'lık bir seriyle farkı 5 sayıya kadar indirse de, rakibinin öne geçmesine izin vermeyen yeşil siyahlılar, karşılaşmayı 72-67 kazandı.

Darüşşafaka Doğuş'ta Brad Wanamaker, 22 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Dairis Bertans 18 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Banvit'te Furkan Korkmaz 18 sayıyla mücadele etti.

Serinin 2. maçı, cuma günü Bandırma'da oynanacak. Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda oynayacağı karşılaşmayı kazandığı takdirde yarı finale kalacak. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI