radyobir
radyobir

Daçka Banvit'i süpürdü

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Playoff Serisi çeyrek final 2. maçında Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda Banvit'i 74-70 mağlup ederek seriyi 2-0 kazandı ve yarı finale kaldı.

26 Mayıs 2017 23:09 | Kategori:

Darüşşafaka Doğuş, karşılaşmaya Will Clyburn'ün sayısıyla başlasa da, karşılığında 10-0'lık seri bulan Banvit, üstünlüğü ele geçirdi. İlk çeyreğin sonlarında konuk ekip, Luke Harangody ile farkı eritmeye çalışsa da, Bandırma ekibi ikinci çeyreğe 18-13 önde girdi. Daçka, kısa sürede eşitliği sağlamasına karşın öne geçemedi. Banvit, Jordan Theodore'un son saniyede bulduğu 3 sayılık basketle farkı çift hanelere çıkardı ve devre arasına 39-29 üstünlükle gitti.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte Darüşşafaka Doğuş, Will Clyburn ve Luke Harangody'nin önderliğinde maça yeniden ortak oldu ve Furkan Aldemir'in son saniyede bulduğu basketle son çeyreğe girerken farkı 2 sayıya indirdi. Daçka, karşılaşmanın son 10 dakikasında üstünlüğü ele geçirdi. Banvit, Jordan Theodore ile yeniden öne geçmeye çalışsa da, rakibine bu şansı tanımayan Yeşil Siyahlılar karşılaşmayı 74-70 kazandı.

Darüşşafaka Doğuş'ta Brad Wanamaker, 20 sayı, 5 asist ve 3 ribaundla takımının en etkili ismi olurken, Will Clyburn 18 sayı ve 8 ribaundla karşılaşmayı tamamladı. Banvit'te Jordan Theodore, 18 sayı ve 10 asistle double double yapsa da, takımının Playoff'a veda etmesini engelleyemedi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI