radyobir
radyobir

Daçka çekmeceden kolay çıktı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 29. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 107-93 mağlup etti.

06 Mayıs 2017 17:58 | Kategori:

Hücumda Dairis Bertans ve Ante Zizic ile etkili başlayan Darüşşafaka Doğuş, televizyon molasına gidilirken, rakibini 5 dakikada 5 top kaybına sürükledi. Demir İnşaat Büyükçekmece, çeyreğin ikinci bölümünde Eric Buckner ile canlansa da, aradaki farkı koruyan Daçka, ilk çeyreği 33-25 önde tamamladı.

Büyükçekmece, ikinci çeyrekte Buckner'ın olağanüstü oyunuyla farkı 5 sayıya kadar indirdi. Ancak Yeşil Siyahlılar, rakibinin top kayıplarını iyi değerlendirdi ve farkı çift hanelere çıkardı. Buna karşılık Mavi Beyazlılar, hücumda vitesi arttırdı. Andrija Stipanovic ve Jerry Jonson ile geri dönüşün fitilini ateşleyen Demir İnşaat Büyükçekmece, Angelo Caloiaro'un bitime 10 saniye kala bulduğu 3 sayılık basketle devre arasına 54-54 eşitlikle gidildi.

Kıran kırana geçen üçüncü çeyrekte Demir İnşaat Büyükçekmece, bir ara öne geçmeyi başarsa da, James Anderson'ın devreye girmesiyle son çeyreğe 78-75 önde giren taraf Darüşşafaka Doğuş oldu. Son 10 dakikaya 14-2'lik bir seriyle başlayan Yeşil Siyahlılar, oyunun kontrolünü ele geçirdi ve karşılaşmayı 107-93 kazandı.

Darüşşafak Doğuş'ta maçın en skorer ismi olan Brad Wanamaker, 21 sayı ve 5 asistle oynarken, Dairis Bertans ve James Anderson, 16'şar sayıyla maçı tamamladı. Demir İnşaat Büyükçekmece'de ise, Andrija Stipanovic 20 sayı ve 5 ribaundla mücadele etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI