radyobir
radyobir

Daçka, Milano'yu elinden kaçırdı: 81 - 80

Eurolig'in ikinci haftasında Darüşşafaka Doğuş, Emporio Armani Milano'ya 80 - 81 mağlup oldu.

21 Ekim 2016 23:08 | Güncelleme :22 Ekim 2016 17:46 | Kategori:

Bertan ERMAN

Türk Hava Yolları Euroleague'in 2. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş, Volkswagen Arena'da konuk ettiği EA7 Emporio Armani  Milano'ya 81-80 mağlup oldu.

Karşılaşmaya Milan Macvan'la etkili başlayan Emporio Armani Milano 11-3'lük bir seri yakaladı ve Darüşşafaka Doğuş erken bir mola aldı. Mola dönüşünde savunmadaki etkisini arttıran Daçka, bulduğu 3 sayılık basketlerle öne geçse de, ilk çeyrek İtalyan temsilcisinin 24-23 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyrek Emporio Armani Milano'nun 8-0'lık seriyle başladı ve fark çift hanelere çıktı. James Anderson ve Will Clyburn'le ivme yakalamaya çalışan Daçka, devre arasına 46-41 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte Adrien Moerman'la maçtaki etkisini arttıran Darüşşafaka Doğuş, James Anderson'ın çeyreğin son hücumunda bulduğu 3 sayılık basketle farkı 2 sayıya indirdi ve son çeyeğe 60-58'lik Emporio Armani Milano üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe Brad Wannamaker'ın sayısıyla başlayan Darüşşafaka Doğuş, maçta dengeyi sağladı. Ancak, Rakim Sanders'la başlayan seride Milano, farkı 6 sayıya çıkardı. Temsilcimiz maç boyunca oyundan kopmadı ve maçın son 2 dakikasına doğru girilirken Brad Wannamaker'ın sayılarıyla 74-73 öne geçti.

Maçın son 2 dakikası heyecan dolu anlara sahne oldu. Rakim Sanders'ın faul atışıyla farkı ikiye indiren İtalyan temsilcisi, 44 saniye içerisinde 79-76 öne geçti. Darüşşafaka Doğuş, Adrien Moerman'la farkı bir sayıya kadar indirdi ve bitime 15 saniye kala taktik faul yaptı. Milano'nun Litvanyalı oyuncusu Kalnietis, serbest atışları kaçırdı. Fakat hücum ribaundunu alan Emporio Armani Milano, Krunoslav Simon'la farkı yeniden 3 sayıya çıkardı. Son hücumu faulle kesilen Darüşşafaka Doğuş, Brad Wannamaker ile iki serbest atış hakkı kazandı. İlk atışta başarılı olan Wannamaker, maçı uzatmak için ikinci serbest atışı kaçırmak istedi. Ancak, Daçka'nın guardının şans(!)ına  ikinci serbest atışı da sayı oldu ve maç, İtalyan temsilcisinin 81-80 üstünlüğüyle tamamlandı.

EA7 Emporio Armani Milano'da Milan Macvan, 3'te 3 üç sayılık isabet bulduğu maçta 19 sayıyla oynayarak takımının galibiyetindeki en etkili isim oldu. Mantas Kalnietis ve Jamel McLean'in 11'er sayılık takviyeleri, Emporio Armani Milano'nun galibiyetinde etkili oldu. 

Darüşşafaka Doğuş'ta Adrien Moerman'ın 19 sayılık performansı mağlubiyete engel olamadı.   

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI