radyobir
radyobir

Daçka önce uzattı sonra kazandı

Basketbol Süper Ligi 8. haftasında Darüşşafaka, normal süresi 79-79 biten maçta Eskişehir Basket'i 90-83 mağlup etti.

29 Kasım 2017 23:08 | Kategori:

Kıran kırana geçen ve üstünlüğün yer yer el değiştirdiği ilk çeyreğin son 1 dakikasına girilirken Eskişehir Basket, 8-1'lik seriyle farkı 6 sayıya kadar çıkardı. Buna karşılık Darüşşafaka, Scottie Wilbekin ile bulduğu sayılarla ikinci çeyreğe girilirken aradaki farkı 1 sayıya indirdi. Önceki çeyrekten bulduğu basketlerle birlikte Daçka, toplam 14-1'lik bir seriyle yeniden öne geçti ve farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Ancak Eskişehir, maça yeniden ortak oldu ve Billy Baron'ın çeyreğin bitimine 13 saniye kala attığı 3 sayılık basketle devre arasına 42-39'luk üstünlükle gitti. 

Üçüncü 10 dakikalık bölüme Caner Erdeniz ve Billy Baron ile oyunun kontrolünü ele geçirmeye başlayan Kırmızı Şimşekler, Viacheslav Kravtov'un basket faulden kaydettiği sayıyla çeyreğin son 1 buçuk dakikasına girerken farkı çift hanelere çıkardı. Ancak Darüşşafaka, son çeyreğe 67-56 geride girmesine karşın James Bell ve Will Cummings'in sayılarıyla maça yeniden ortak oldu. Başa baş geçen son dakikalarda skorda da dengeyi sağlayan Daçka, maçın bitimine 2 dakikadan az bir süre kala öne geçti. Buna karşılık E.J. Rowland'ın sorumluluk almasıyla son 18 saniyeye girilirken Eskişehir, 79-77'lik skorla yeniden üstünlüğü sağladı. Darüşşafaka ise, Scottie Wilbekin'in çeyreğin bitimine 7 saniye kala attığı basketle skoru dengeledi. Son hücumda Eskişehir Basket'te E.J. Rowland'ın şutu isabetli olmayınca karşılaşmanın normal süresi 79-79'luk eşitlikle tamamlandı. 5 dakikalık uzatma bölümüne 3 sayılık basketlerle başlayan Daçka, mücadeleyi 90-83 kazandı. 

Evindeki yenilmezliğini devam ettiren Darüşşafaka'da maçın en skorer ismi olan Will Cummings, kenardan gelerek 17 sayı ve 4 asistle maçın en etkili ismi olurken, James Bell 16, Scottie Wilbekin 15 ve Michael Eric 14 sayıyla oynayarak Yeşil Siyahlıların galibiyetinde önemli rol oynadılar. Arka arkaya 2. yenilgisini alan Eskişehir'de Billy Baron 15 sayıyla mücadele etti. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI