radyobir
radyobir

Daçka oyunda kalamadı: 73 - 52

THY Euroleague'de Darüşşafaka Doğuş, 11. haftanın kapanış maçında Baskonia'ya deplasmanda 73-52 mağlup oldu.

10 Aralık 2016 13:02 | Kategori:

Karşılaşma, skor anlamında kısır başladı. Baskonia, bu kısırlıkta Shane Larkin'le ivme yakalamasıyla 8-0'lık bir seri yakalayarak kontrolü ele geçirdi. İlk çeyreğin bitimine 21 saniye kala, Bask ekibinin NBA patentli forveti Chase Budinger sakatlık geçirdi ve karşılaşmayı tamamlayamadı. Baskonia'da Tornike Shengelia'nın da devreye girmesiyle Darüşşafaka Doğuş, ilk çeyreği 18-9 geride kapadı.

İkinci çeyreğe Adam Hanga'nın smacıyla başlayan Baskonia, farkı çift hanelere çıkardı. Hücumda istediği sayıları bir türlü bulamayan Daçka, farkın 18 sayıya kadar çıkmasına engel olamadı. Yeşil siyahlılar, art arda bulduğu 3 sayılık basketlerle kendine gelmeye çalışsa da, kenardan gelen katkılarla Baskonia, devre arasına 37-19 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte Darüşşafaka Doğuş, maçın iplerini bıraktı. Etkili oyununu devam ettiren Baskonia, karşılaşmadan 73-52 galip ayrıldı.

Bu sezon kendi evinde temsilcilerimize geçit vermeyen Baskonia'da Shane Larkin, 14 sayı ve 5 asistle maçın adamı olurken, Rodrigue Beaubois 12 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Son 4 maçtan eli boş dönen Darüşşafaka Doğuş'ta James Anderson, 11 sayıyla maçı tamamladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI