radyobir
radyobir

Daçka üçüncülük için avantaj yakaladı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi erteleme maçında Darüşşafaka Doğuş, Anadolu Efes'i 88-85 mağlup ederek üçüncülük için avantaj yakaladı.

14 Mayıs 2017 08:53 | Kategori:

Bertan ERMAN

Karşılaşmaya agresif bir oyunla başlayan Anadolu Efes, Bryant Dunston ve Ced, Osman ile etkili oldu. Buna karşılık Will Clyburn ile iyi bir ivme yakalayan Darüşşafaka Doğuş, ilk çeyreği 28-25 önde tamamladı. İkinci çeyreğe iyi başlayan Efes, Dunston-Thomas-Heurtel üçlüsüyle 21-7'lik bir seri yakaladı ve farkı çift hanelere çıkardı. Daçka, Brad Wanamaker ile toparlanmaya çalışsa da Anadolu Efes, devre arasına 57-47 üstünlükle gitti.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte Yeşil Siyahlılar, James Anderson ve Brad Wanamaker'ın hücumdaki önderliğinde son çeyreğe girerken farkı 1 sayıya kadar indirdi. Son 10 dakikalık bölüme iyi başlayan Darüşşafaka Doğuş, Anderson'ın etkili oyununu devam ettirmesiyle öne geçmeyi başardı. Üstünlüğünü kalan sürede kaptırmayan Daçka, salondan 88-85 galip ayrıldı. 

Darüşşafaka Doğuş'ta Brad Wanamaker 22 sayı ve 10 asistle, James Anderson ise 17 sayı ve 11 ribaundla double double yaptı. Anadolu Efes'te maçın en skorer ismi olan Thomas Heurtel, 25 sayı kaydetti. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI