radyobir
radyobir

Dağıstan düğününden 2 Guinness rekoru çıktı

Rusya'nın Derbent şehrinde düzenlenen büyük düğün iki rekor birden kırarak şehrin adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı.

01 Ekim 2019 04:04 | Güncelleme :01 Ekim 2019 08:32 | Kategori: Dünya

Derbent Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre düğün, ‘en çok uluslu düğün’ ve ‘en çok konuklu düğün’ olmak üzere iki kategoride birden Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

Dağıstan’da yaşayan en büyük 16 etnik grubu temsil eden 30 çift, Derbent Belediyesi’nin düzenlediği görkemli törenle dünya evine girdi. Etkinliğe 10 binden fazla misafir katıldı.

Evlenen çiftlerin en genci, 19 yaşındaki Aydınbek Aydınbekov ile Kamila Gözelova oldu. Düğüne ayrıca 60. evlilik yıldönümlerini kutlayan bir çift de katıldı.

Evlenen çiftlerden birinin tören alanına balonla inmesi büyük alkış aldı.

Derbent Belediye Başkanı Hizri Abakarov’un girişimiyle organize edilen düğün, Narın Kale Stadyumu’nda gerçekleşti. Etkinliğe, sadece Dağıstan’dan değil Rusya’nın farklı bölgelerinden insanlar geldi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI