radyobir
radyobir

Damadının hesabını ödemedi...

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, torunu ve damadıyla birlikte önceki gece akşam Ulus'ta lüks bir restoranda yemek yedi.

24 Ocak 2016 08:17 | Kategori:

Yemekte herkes kendi hesabını ödedi. Biden kendi ve torununu için 308 lira öderken, damadı da 163 lira ödedi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, önceki akşam üzeri 21.30 sıralarında kaldığı Conrad Otel’den çıkarak, Ulus Yol Sokak üzerinde bulunan Sunset restoranda yemek yedi.

Torunu ve damadıyla birlikte restorana gelen Biden, mutfak direktoru Fabrice Canelle ve şef Hiroki Takemura’nin hazırladığı yemekleri yedi. Biden, taze spagetti, pomodoro sos, çeri domates, sarmısak, fesleğen yaprakları ve parmesan, tatlı olarak da çikolatalı sufle vanilyalı dondurma, çikolata yaprağı ve guanaja çikolata sosu tercih etti. Torunu için Japon şef Hiroki Takemura, ‘ton balığı ve avokado tartar, mersin siyah havyar ve vasabili soya sos ile hazırlanan bir yemek servis etti.

Biden’a eşlik eden damadı Howard Krein ise ızgara deniz levreği, miso sos ve balzamik ile hazırlanan yemeği tercih etti. Torunu da tatlı olarak glutensiz limonlu tart limon mousse, limon ve hindistan cevizli sorbe ve limonlu kremalı tatlı yedi.

Biden’a özel olarak üretilen ve Burhan Doğançay’in eserlerinden 1978’de yaptığı Truva Atı eseri bezeli tabak hediye edildi. Biden, restoranttan ayrılmadan hatıra defterine şu notu düştü: "Biden ailesi adına teşekkür ederim. Bu manzaradan daha iyi olan tek şey yemek ve muhteşem konukseverlikti.”

JOE BİDEN'DAN TÜRK USULÜ PAZARLIK

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, önceki akşam ziyaret ettiği Sultanahmet’te tarihi Arasta Çarşısı’nı gezdi.

Burada esnafla sohbet eden Biden, çarşıdan çifte kavrulmuş Türk lokumu, peştamal, havlu ve çok sayıda bornoz satın aldı. Biden, havlucudan satın aldığı ürünler için Türk usulü indirim istedi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, önceki akşam Sultanahmet’te yer alan tarihi Arasta Çarşısı’nı ziyaret etti. Burada bol bol alışveriş yapan Biden, esnaflarla da ayaküstü sohbet etti ve kendisine ikram edilen Türk lokumunu yedi. Çarşıdan alışveriş yapmayı da ihmal etmeyen Biden, çifte kavrulmuş Türk lokumu satın alırken, eşi ve kızı ise bornoz, havlu, peştamal aldı. Burada eşi ve kızının alışverişine eşlik eden Biden, alışverişin ardından Türk usulü indirim istedi.

"BİZ KENDİSİNE TÜRK LOKUMU İKRAM ETTİK. BUNDAN ÇOK MUTLU OLDU”

Biden’in ziyaret edip alış veriş yaptığı Türk lokumcusu Mertcan Şen, "Joe Biden’i burada bu Arasta Çarşısı’nda ağırlamak bizim için orun verici bir şeydir. Kendisi burada özellikle bizi ziyaret etmek istedi. Biz kendisine Türk lokumu ikram ettik. Bundan çok mutlu oldu. Özellikle burada kendisiyle fotoğraflarımız var. Bir dahaki gelişinde yine buraya geleceğini düşünüyorum. Joe Biden ve dünya başkanlarını görmüş bir çarşı olarak burada kendisini ağırlamak çok mutluluk verici bir şeydi. Bir daha ki gelişini de bekliyoruz demek istiyorum” dedi.

"ÖZELLİKLE ÇİFTE KAVRULMUŞ TÜRK LOKUMUNU TERCİH ETTİ”

Biden’in çifte kavrulmuş Türk lokumunu tercih ettiğini ifade eden Şen, "Türk lokumunu çok beğendi. Özellikle bir dahaki sefere daha çok alacağını düşünüyorum. Kendisi özellikle çifte kavrulmuş Türk lokumunu tercih etti. Biz birkaç çeşit verdik kendisine ama o çifte kavrulmuşu tercih etti” diye konuştu.Esnaftan Ekrem Altıngöz ise, "Daha önce kızı girdi içeri, kendileri (Biden) iş yerimin önünden geçmişti. Sonra dönüşte kızının burada olduğunu görünce önce eşi sonra da kendisi geldi. Ben kızına ürünlerimizle ilgili bilgiler verdim. Bizden peştamal ve bornoz aldılar. Aldıkları ürünler burada duruyor. 8 tane bornoz aldılar, ayrıca peştamallarımızdan da aldılar. Ekstra olarak yatak örtüsü aldılar” dedi.

"BİZDEN İNDİRİM İSTEDİLER"

Biden’in aldıkları ürünlerden indirim istediğini belirten Altıngöz, "Ürünleri çok beğendiler. Fotoğraf çektirmek istedik, kırmadılar, çok sıcak kanlıydılar. Ardından kültürümüzü bilseler gerek indirim istediler bizden. Ürünlerimizi aldıkları için ekstradan hediye takdim ettik kendilerine” diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI