radyobir
radyobir

Darüşşafaka kalesi aşılamıyor

Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında Darüşşafaka, Yeşil Giresun Belediyespor'u 80-73 mağlup etti.

07 Ocak 2018 21:21 | Kategori:

Maça Howard Sant-Roos ve Stanton Kidd'in etkili oyunlarıyla başlayan Darüşşafaka, Yeşil Giresun Belediyespor karşısında dış atışlarla üstünlüğünü kurmaya başladı. İkinci çeyreğe 26-23 önde giren Daçka, Furkan Aldemir'in sayılarıyla farkı 8 sayıya çıkardı. Ancak Yeşil Giresun Belediyespor, 7-0'lık bir mini seriyle oyuna yeniden ortak oldu. Buna karşılık Yeşil Siyahlılar'da Will Cummings devreye girdi ve ABD'li oyuncunun son saniyede bulduğu 3 sayılık basketle Darüşşafaka soyunma odasına 47-37'lik üstünlükle gitti. 

Başta Dusan Cantekin olmak üzere, üçüncü çeyreğin ilk 4 dakikasında 9-0'lık bir seri bulan Yeşil Giresun Belediyespor, aradaki farkı yeniden 1 sayıya düşürdü. Kenny Boynton'ın da devreye girmesiyle Çotanaklar karşılaşmada öne geçmeyi başardı. Darüşşafaka'da ise, JaJuan Johnson sorumluluk almaya başladı ve maçın seyri dengede gitmeye başladı. Son çeyreğe 57-57 eşitlikle girilirken Darüşşafaka, Darrell Williams ve Kenny Boynton'ın sayılarıyla yeniden öne geçen Yeşil Giresun karşısında 13-0'lık bir seriyle yeniden üstünlük sağladı. Son dakikalarda rahat bir oyun çıkaran Daçka, mücadeleyi 80-73 kazandı.

Evindeki namağlubiyeti devam eden Darüşşafaka'da kenardan gelen Scottie Wilbekin, 18 sayı ve 5 asistle maçın en etkili oyuncusu olurken, JaJuan Johnson 16 ve Will Cummings 14 sayıyla galibiyette önemli rol oynadılar. Yeşil Giresun Belediyespor'da Kenny Boynton 27 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI