radyobir
radyobir

Davada ilginç deliller!..

İran'a yönelik ABD ambargosunu delme davasında İran asıllı Türk vatandaşı Reza Zarrab'ın tanık olduğu ve eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklu yargılandığı New York'taki davada üçüncü hafta başladı.

12 Aralık 2017 07:33 | Kategori: Dünya

Dünkü duruşmada 17-25 Aralık soruşturmasını yürüten polislere karşı açılan dava kapsamında 17 ay tutuklu kalan ve Şubat 2016’da serbest bırakılan eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz, savcılığın tanığı olarak ifade veren isimler arasındaydı.

17-25 Aralık operasyonunu yürüten ekibin koordinatörü olduğunu söyleyen Korkmaz, Reza Zarrab liderliğindeki bir örgütü soruşturmaya başladıklarını ve bu örgütün çatısı altında üç grup daha tespit ettiklerini öne sürdü.

Türkiye’den Ağustos 2016’da bir kaçakçı vasıtasıyla çıktığını ve daha sonra ABD Emniyet güçleriyle bağlantıya geçtiğini anlatan Korkmaz, "Onlara elimdeki soruşturma kayıtlarını anlattım. ABD’ye girmemi sağladılar, iner inmez delilleri teslim ettim” dedi.

Korkmaz, Türkiye’de yargılandığı davada, "17/25 Aralık dosyalarında hiç çalışmadım, tek parafım yok, 17 aydır neden tutukluyum?” demişti.

Öte yandan, Reza Zarrab’ın 17-25 Aralık soruşturması sonrasında cezaevinden çıkınca avukatıyla yaptığı yazışmaları, ekran görüntülerini alarak kaydettiği ortaya çıktı. Delil olarak dava dosyasına giren bu görüntülerin, Zarrab Miami’de tutuklandıktan sonra cep telefonundaki resim dosyasından alındığı belirtildi.

Savcı Yardımcısı Sid Kamaraju, davanın geçen haftaki duruşmalarında daha önce mahkemede paylaşılmayan 18-23 Haziran 2014 tarihli yazışmaları delil olarak göstermişti. Cezaevinden çıktıktan sonra Halkbank ile işe kaldığı yerden devam etmek istediğini söyleyen Zarrab, savcılığın bu delillerini "Avukatımla aramda geçen mesajlaşma” diyerek kabul etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI