radyobir
radyobir

David Bowie, Elvis'in liste rekoruna ulaştı

Efsanevi İngiliz şarkıcı David Bowie, ölümünün 3. haftasında İngiltere'de en çok satan 40 albüm listesine giren 12 albümüyle, Elvis Presley'nin rekorunu yakaladı.

01 Şubat 2016 13:10 | Kategori: Dünya

Bowie'nin ölmeden 2 gün önce yayınladığı Blackstar albümü, 3 haftadır İngiltere'de en çok satan albümler listesinde birinci sırada bulunuyor.

Sanatçının 4 albümü daha - Best of Bowie, Hunky Dory, Nothing Has Changed ve Ziggy Stardust- en çok satan ilk 10 albüm arasında.

En çok satan albümler listesinde 2. sırada ise Adele'in 25 albümü bulunuyor.

Listeler tutulmaya başladığından bu yana sadece Rock'n Roll'un kralı olarak anılan efsanevi şarkıcı Elvis Presley'nin 12 albümü, 1977'deki ölümünün ardından aynı anda en çok satan 40 albüm listesine girmeyi başarmıştı.

Bowie, Presley'nin bu rekorunu yakalayan ilk sanatçı oldu.

69 yaşındaki David Bowie, 18 aydır boğuştuğu kansere 10 Ocak günü yenik düşmüş, hastalığını gizli tutması nedeniyle ölümü hayranlarını büyük üzüntüye boğmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI