radyobir
radyobir

Değerli evraka yeni yıl zammı!..

Maliye Bakanlığı, yeni yıldan itibaren pasaport, ehliyet (sürücü belgesi), nüfus cüzdanı, noter kağıdı, aile cüzdanından alınan 'değerli kağıt' bedellerini artırdı. Yeni bedeller, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren 1 yıl boyunca geçerli olacak.

21 Aralık 2016 10:46 | Kategori:

Pasaportlar için alınan değerli kağıt bedeli yüzde 7.4 zamlanarak 87.5 liradan 94 lira oldu.

Sürücü belgesi, sürücü çalışma karnesi, motorlu araç tescil belgesi, iş makinesi tescil belgesi yüzde 7.83 artışla 117'şer liraya çıktı.

Nüfus cüzdanlarından alınan değerli kağıt bedeli ise yüzde 12.5 oranında artarak 8 liradan 9 liraya; aile cüzdanları yüzde 7.5 artışla 80 liradan 86 liraya yükseldi.

Noter kağıdı ve beyanname bedeli yüzde 8 artışla 8.8 liradan 9.5 liraya; protesto, vekaletname, re'sen senet bedeli yüzde 7,9 artışla 17.6 liradan 19 lira oldu.

BEBEĞİ ZAMANINDA KAYDETTİRMEYEN 16 LİRA ÖDEYECEK

Maliye Bakanlığı, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile nüfus cüzdanı değerli kağıt bedelini 8 liradan 9 liraya yükseltti. Ancak yeni doğan bebeğini 'kanuni bildirim süresi' dışında nüfusa kaydettirenler için bu bedel 16 lira olarak belirlendi. Yasa gereği çocuğun doğum tarihinden itibaren yurt içinde 30 gün içinde nüfus memuruna; yurtdışında ise 60 gün içinde başkonsolosluklara bildirilmesi gerekiyor.

CÜZDANINI KAYBEDEN 32 LİRA ÖDEYECEK

Tebliğ ile nüfus cüzdanı değiştirme bedeli de 16 lira olarak belirlenirken; kayıp nedeniyle kimlik çıkarılması halinde alınacak değerli kağıt bedeli ise 32 lira oldu. 
Mavi kart bedeli 8 liradan 8.5 liraya yükseldi.

Yabancı çalışma izin belgelerinden alınan değerli kağıt bedeli de 63 lira oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI