radyobir
radyobir

Deneyde 3 ay solucanlarla beslendiler

Çin'de düzenlenen bir deney sırasında uzay kapsülüne yerleştirilen insanlar 3 ay boyunca solucan ve bitkilerle beslendi.

04 Haziran 2014 11:56 | Kategori: Asya Pasifik

South China Morning Post gazetesinin verdiği habere göre deney, yüksek proteinli diyetin uzun uzay yolculuğu sırasında kullanılıp kullanılamayacağını belirlemek amacıyla yapıldı. Deney ekibi, Pekin Havacılık ve Uzaycılık Üniversitesi’nden iki kadın ve bir erkekten kuruldu.
Deney için kapsülde, Yeryüzündeki yaşam koşullarının imitasyonu olan yapay ekosistem oluşturuldu. Kapsüldeki otonom laboratuvarda kendi bitkiler ve mikroorganizmalar yetiştiriliyor. Yaşam için gerekli oksijen, gıda ve su gibi bazı maddeler geri dönüşüm yoluyla yeniden üretiliyor. Moon Palace 1 adını alan laboratuvar, bir konut ve iki bitki bölümünden oluşuyor. Kapsül, Çin’deki ilk ve dünyadaki üçüncü biyo-rejeneratif yaşam destek üssü olarak gösteriliyor.
Gazete, araştırmacıların solucan ve diğer böcekleri laboratuvarda yetiştirilen bitkilerle beslediğini bildirdi. Bununla birlikte solucanların daha lezzetli olması için çeşitli sos ve baharatların kullanıldığı belirtildi.
"Solucan diyetini” uygulayanların deney boyunca sağlıklı ve mutlu göründüğünü ifade eden bir bilim adamı, "BM, açlık çeken ülkelerde örneğin Afrika’da solucanların kullanılmasını tavsiye ediyor. Bu nedenle biz de bu uygulamadan yararlanmayı düşündük” diye anlattı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI