radyobir
radyobir

Deniz Çakır'dan vefa örneği...

Açılışı Ekim ayında 53.Antalya Film Festivali'nde gerçekleşen, oyuncu Deniz Çakır ve fotoğrafçı Serdal Güzel'in 2009-2011 yılları arasında dublaj sanatçılarının anlarını ölümsüzleştirdikleri "Rabarba,Sesleri Görmek" adlı fotoğraf sergisinin İstanbul ayağı önceki akşam Soho House'da gerçekleşti.

20 Mayıs 2017 00:35 | Kategori: Magazin

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan gecenin mimarı Deniz Çakır, ''Ben çok heyecanlıyım. Bu serginin açılışını Antalya film festivalinde yapmıştık. Ama herkes katılamadığı için onşara tek gecelik biz bize onlara özel gece düzenlemiş olduk. Aslında onlara bir vefa borcu olduğu için bu gece oldu'' dedi ve ekledi.



Bu proje beni bilinçlendirdi

Güzel oyuncu, ''Türkiye'de seslendirme sanatçıları o kadar geri planda kalıyor ki, Antalya'daki film festivali öncesi yapılan açılış sergisine geldiklerinde o kadar mutlu oldular ki, nihayet birisi bizim için bir şeyler dediler. Ve buda beni çok mutlu etti. Ben hayatımda ikinci kez kendimi bu kadar bilinçli hissettim. Birincisi Tegev ve çocuklarla ilgili bir projede, ikincisi ise bu projedir'' dedi. Gazetecilerin ''Fotoğrafların çekimi size mi ait?'' sorusuna oyuncu, ''Benim fotoğraf merakım var. Fotoğraf çekmeyi seviyorum. Benim yaprak dökümü zamanından beri bu işlere ilgim büyük. ma bu sabah o kadar heyecanlandım ki, sabah 05.00 da uyandım. Aklıma başka bir proje geldi. İnşallah 1 yada 2 sene içerisinde onuda hayata geçireceğim'' diyerek misafirlerinin yanına gitti.



Deniz'i tebrik ediyorum

Oyuncu Oktay Kaynarca'da projede seslendirme yapanlar arasındaydı. Kaynarca, ''Çok güzel bir sergi. İlki Antalya'da gerçekleşmişti. Deniz bunları çok eskiden çekmişti. Çok değerli bir şey oldu'' dedi. Seslendirme sanatçıları hakkında da konuşan oyuncu, ''Seslendirme bizim ülkemizde gayet başarılı yapılan bir iştir. seslendirmecilerin tamamına baktığımızda önemli işler yapmışlardır. seslerinden yolda yürürken bile 'Aa bu oydu'' dedirtecek seslendirme, dublaj sanatçılarımız var. Bunların çoğuda oyuncu zaten. Fikir olarak iyi bir iş bu sergi. Deniz'i tebrik ediyorum. Bu sergiyi iyi ki yapmış'' dedi.



Deniz Çakır'ı gece de oyuncu arkadaşları ve dostları yalnız bırakmadı. Çakır, aynı gün kaybettiğimiz usta sanatçı Payidar Tüfekçioğlu'nun fotoğrafı için de özel bir köşe hazırladı. 



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI