radyobir
radyobir

Deniz Uğur'dan yeni tiyatro oyunu

Deniz Uğur, "Bu oyunda tek varoluş gerçeğinin sevgi olduğunu ironik bir dille anlatıyorum"

18 Ekim 2018 11:19 | Kategori: Kültür & Sanat

Ünlü oyuncu Deniz Uğur tarafından kaleme alınan, yönetmenliğini Melda Narin Güler’in yaptığı "Ve Öyle de Oldu” adlı oyun, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu bünyesindeki, Sahne Çolpan İlhan’da, 9 Kasım Cuma saat 20.30 da prömiyerini yapacak.

Sahne Çolpan İlhan’da sahnelenecek oyunun başrollerinde; Deniz Uğur, Emre Koç, Gamze Uçar ve Yiğit Pakmen rol alıyor.

Oyununun yazarı ve başrol oyuncusu Deniz Uğur, "Ve öyle de oldu” ne yaşamış olursak olalım kendimizi ve başkalarını affetmedikçe özgürleşemeyeceğimizi, öfkemizin sadece kendimize zarar verdiğini ve tek varoluş gerçeğinin sevgi olduğunu ironik bir dille anlatan bir oyun. Oyunu yazarken bir yandan bu felsefeyi olumladım, diğer yandan da eleştirdim.” dedi.



Doğru yerde doğru zamanda doğru insan olmak hiç bu kadar anlamlı olmamıştı. Dogru cümlelerle dilediğinde mi olacak isteğin? Yoksa isteğin zaten bir yanılsamadan mı ibaret? Hangisi gerçek? Kim mağdur kim suçlu? Yoksa bunun bile bi önemi yok mu? Karmanda ne varsa gelip seni bulur mu? Yoksa sen mi getirirsin onu ayağına?Cevaplari çok basit görünen bu karmaşik sorularda bir kadinin olabilecek tüm yanıtlarını tiyatronun sunduğu tüm ‘’biçimlerde’’ arayıp buluyoruz ve yüzünü size çeviriyoruz. Hep birlikte bakalım mı cevaplara? Ol der ve olur! Ve Öyle De Oldu... Mu?

Oyunun Konusu:

Aldatılan, dolandırılan, terk edilen bir kadın... Ve karısının intikamına maruz kalan bir koca... Erkeklerden nefret eden bir kız arkadaş... Ve her kadının aşık olacağı, kahraman ruhlu bir erkek... Evrene gönderilen yanlış bir mesaj, bu dört kişiyi içinden çıkılamayan bir kaosa sürükler.... Ve sorunun yanıtı kimsede yoktur: Bir adam kaç kez öldürülebilir ki?



KÜNYE

Yazan: Deniz UĞUR

Yöneten: Melda NARİN GÜLER

Ses –Efekt Tasarım: Fırat Deniz HAZNEDAROĞLU

Koreografi: Ziver Armağan AÇIL

Dekor Tasarım: Dilek KAPLAN

Işık Tasarım: Yavuz Aytekin

Asistanlar: Sude Nur YAZICI –Esra EKİNCİ

Oynayanlar: Deniz UĞUR

Emre KOÇ

Gamze UÇAR

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI