radyobir
radyobir

Denizin ortasında kaldı, halatla çektiler

Bodrum'da yangına müdahale etmek için Milas-Bodrum Havalimanı'ndan havalanan yangın söndürme uçağı, Güvercinlik açıklarında su alırken motor arızası yaptı. İkisi pilot, bir orman memurunun bulunduğu uçağı, balıkçılar tarafından tekneyle kıyıya getirildi. Kıyıda bekleyen balıkçılar da denize atlayarak, iplerle uçağı çekerek karaya oturmaktan kurtardı.

16 Ağustos 2016 07:00 | Kategori: Yaşam

Bodrum’un Güvercinlik Mahallesi Kuyucak Mevkii’nde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına müdahale etmek için Milas-Bodrum Havalimanı’ndan havalanan Orman Genel Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme uçağı, Güvercinlik koyunun 1 mil açığında tam su alacağı sırada motor arızası yaptı.

Orman şefi Ömer Kahraman öncülüğünde başlatılan kurtarma çalışmasında, denizin ortasında kalan ve zor anlar yaşayan 2 pilot ile 1 orman işçisinin yardımına Bodrumlu balıkçılar yetişti.

Yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından yangın söndürme uçağı, tekneyle çekilerek kıyıya getirildi. Kıyıda bekleyen balıkçılar, denize atlayarak, iplerle uçağı çekerek karaya oturmaktan kurtardı.

Uçağın bugün vinç yardımı ile karaya çekildikten sonra gelecek teknik ekip tarafından arızasının giderileceği belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI