radyobir
radyobir

Deprem Sisam'da da yıkıma yol açtı!..

İzmir açıklarında meydana gelen deprem Yunanistan'ın Sisam adasında da iki kişinin ölümüne ve hasara yol açtı.

31 Ekim 2020 09:49 | Kategori: Dünya

İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen şiddetli depremde Yunanistan'ın Sisam (Samos) adasında iki kişinin öldüğü bildirilirken pek çok bina hasar aldı.

Ada'nın kuzeyindeki Karlovasi kentinde depremin etkisiyle birçok yerleşim yerinde ağır hasar meydana geldi. Balkanların en büyük kilisesi olarak bilinen ve Karlovasi'de yer alan Meryem Ana Kilisesi'nin büyük bir bölümü şiddetli deprem nedeniyle çöktü.

Depremi hisseden halk sokaklara dökülürken adada bir çok kilisenin duvarları, bazı evlerin de yıkıldığı ifade edildi. Depremin ayrıca küçük tsunami etkisi yarattığı, en çok adanın kuzey kıyılarının tsunami riski altında olduğu bildirildi.

Yunanistan Jeoloji Enstitüsü Müdürü Akis Tselentis, 6.6’lık depremin ana deprem olduğunu tahmin ettiğini belirterek "6,2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar bekliyoruz” uyarısı yaptı.Tselentis, vatandaşların hasarlı evlerde bulunmamaları gerektiğine vurgu yaptı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI