radyobir
radyobir

Derbi'yi hangi hakem yönetecek?..

Haftanın hakemlerini analiz eden Serdar Tatlı, 25 Ekim'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yönetmeye en yakın iki adayı açıklıyor: Bu hafta atanan hakemlerden yola çıkarak, 9 profesyonel hakemimizi incelediğimizde Ali Palabıyık ve Hüseyin Göçek isimleri ön plana çıkıyor. MHK, riski göze alırsa Palabıyık seçilir, ancak tecrübede ısrar edilirse, derbiye Göçek atanır.

16 Ekim 2015 12:25 | Kategori:

Bu hafta oynanacak olan maçlardaki hakem tayinlerine baktığımızda Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK), iki hafta önceki görevlendirmelerde olduğu gibi, Süper Lig kadrosuna yükseldikten sonra hiç maç yönetemeyen hakemlere şans verdiğini görüyoruz. Yeri gelmişken, bir kez daha söylemekte fayda var. Kuddusi Müftüoğlu, bu tarz atamalarla önemli bir cesaret sergilemeye devam ediyor. Aslında şunu da söylemek gerekiyor ki, bu konuda benim gibi kendisine çok destek olunduğu da ortada. 

Çakır’a neden verilmez

Bir önceki ve bu haftaki atamalardan yola çıkarak, önümüzdeki hafta oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisini kim yönetir diye düşündüğümüzde, hakemler üzerinde bir çalışma yaparak bu ismi bulmaya çalışalım. Bir defa 9 tane profesyonel hakemin bu maçı yönetme ihtimali üzerinden bakacak olursak, Tolga Özkalfa, Barış Şimşek, Halis Özkahya’nın şu andaki form durumları, yeterli değil. Cüneyt Çakır hakkında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın isim vererek yaptığı eleştiriler nedeniyle derbiye atanması ise kaosa yol açar. Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım isimleri de yıpranmış durumda. 

Kalkavan şansını kaybetti

Geriye Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan ve Ali Palabıyık kalıyor. Kalkavan’ın, bu haftaki Kayserispor-Fenerbahçe maçını yöneteceğinden şansını kaybettiği ve en son Hüseyin Göçek ile Ali Palabıyık’ın, bu maç öncesinde iki favori aday olarak kaldığını görüyoruz. MHK’nin, iki isimden birini bu maçta görevlendirme konusunda çok net karar verdiği düşüncesinde değilim. Çünkü, Ali Palabıyık genç ve istikbal vaat eden ve beklentilerin fazla olduğu bir hakem. İki takım arasında maç yönetmemiş olması da onu şanslı hale getiriyor. Ancak Hüseyin Göçek’in de UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Midtjylland-Legia Varşova maçındaki performansının iyi olması, daha tecrübeli ve deneyimli olması onun da bu maça atanmasını yüksek derecede şanslı kılıyor. Yani MHK, riski göze almayı düşünürse Ali Palabıyık;      ‘eh biraz da deneyim ve tecrübeyi göz ardı etmeyeyim’ derse, Hüseyin Göçek derbiyi yönetir. 

Fenerbahçe’ye 4 kırmızı

Her ne kadar geçen sezon Başakşehir-Fenerbahçe maçında Ali Palabıyık, Sarı-Lacivertliler’e 4 kırmızı kart göstermiş olsa da, ilk defa böyle bir maç yönteceği için, daha isabetli ve doğru karar olacağı düşüncesindeyim. Şimdi, tüm kamuoyunun da ilk defa izleyeceği Ali Palabıyık’ın bu tür büyük bir derbideki performansını merak ediyoruz. Adı sürpriz adaylar arasında geçen Deniz Ateş Bitnel için ise çok erken. Tansiyonu düşük derbileri yönetmeden böyle bir maça atanması, yükselişe geçmişken onu kaybetmek anlamına gelir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI