radyobir
radyobir

Dev sezon yeni formatıyla başladı

Türk Hava Yolları Euroleague, 2016-2017 sezonuna yenilenen formatıyla ilk hafta oynanan 8 maçla başladı.

16 Ekim 2016 08:39 | Kategori:

Bertan ERMAN

Tüm takımların birbirleriyle oynayacağı 30 haftalık lig serüveninin açılışında kazanan Real Madrid oldu. İspanyol devi, kendi sahasında Olympiacos'u 83-65 yenmeyi başardı. Haftanın dikkat çeken maçlarından biri de son Euroleague ve Eurocup şampyonlarının Abdi İpekçi'deki buluşmasıydı. CSKA Moskova, deplasmanda temsilcimiz Galatasaray Odeabank'ı 109-84 mağlup ederek haftanın en farklı galibiyetini elde etti. 

Haftanın diğer maçları kıran kırana geçen mücadelelere sahne oldu. Son finalist Fenerbahçe, Alman takımı Brose Bamberg'e karşı zorlansa da maçı kazandı. Anadolu Efes de son topa kadar mücadele etti. Son hücumu değerlendiremeyen lacivert beyazlı temsilcimiz, Baskonia deplasmanından 85-84 mağlup ayrıldı. Haftanın en büyük geri dönüşü Darüşşafaka Doğuş'tan geldi. Daçka, zorlu Kızılyıldız deplasmanında bir ara 16 sayı geriye düşmesine rağmen maçı kazanmayı başardı.
İşte yenilenen Türk Hava Yolları Euroleague'de ilk haftanın sonuçları:

Real Madrid 83-65 Olympiacos 
CSKA Moskova 109-84 Galatasaray Odeabank
EA7 Emporio Armani Milano 99-97 Maccabi Fox Tel-Aviv
Kızılyıldız 70-73 Darüşşafaka Doğuş
Unics Kazan 63-69 Barcelona Lassa
Fenerbahçe 67-66 Brose Bamberg
Panathinaikos Superfoods 84-76 Zalgiris Kaunas
Baskonia 85-84 Anadolu Efes



Haftanın Oyuncusu: Milos Teodosic (CSKA Moskova)

CSKA Moskova'nın Başantrenörü Dimitris Itouidis'in ilk 5'te başlatmadığı Milos Teodosic, takımının zorlandığı sürelerde devreye girdi. Kenardan gelen Sırp yıldız 20 sayı ve 11 asistle oynayarak double double yaptı ve takımının zorlu Abdi İpekçi ortamından farklı galibiyetle çıkmasını sağladı.



Haftanın Başantrenörü: David Blatt (Darüşşafaka Doğuş)

1.5 yıllık NBA'de Cleveland Cavaliers'ı çalıştırdıktan sonra bu sezon yeniden Avrupa'ya dönen başarılı coach, Darüşşafaka Doğuş ile yeniden Euroleague Arenası'nda boy göstermeye başladı. İlk yarıda verimsiz oynayan Daçka'yı devre arasındaki konuşmasıyla kendine getiren David Blatt, takımının galibiyetinde önemli bir paya sahip oldu.



Haftanın Takımı: Darüşşafaka Doğuş

Zorlu Kızılyıldız deplasmanından galip çıkmak her yiğidin işi değil... Hele hele 16 sayı geriden gelerek bunu başarmak, nadir bir durum. Darüşşafaka Doğuş bunu başardı ve ikinci yarıda büyük bir geri dönüşe imza attı. Kendi sloganlarındaki gibi oyunda kalan Daçka, maçı 73-70 kazandı.

Haftanın En İyi 5'i

Sergio Llull (Real Madrid)
Milos Teodosic (CSKA Moskova)
Will Clyburn (Darüşşafaka Doğuş)
Justin Doellman (Barcelona Lassa)
Andrea Bargnani (Baskonia)

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI