radyobir
radyobir

Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 2'si okuma tiyatrosu 4 oyun ve 2 de atölye ile seyirci karşısında olacak.

30 Mayıs 2022 09:55 | Kategori: Tiyatro

Tüm oyunlar ve atölyeler 84 farklı noktada, 4 bin 500’ün üzerinde sanatçının, 1500’den fazla etkinliğin seyirci ile buluşacağı Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında sahnelenecek.

Ozan Uçar'ın yazıp yönettiği Yol, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında bu hafta 31 Mayıs'ta AKM Tiyatro Salonunda seyirci karşısında olacak. Oyun, Yunus Emre’nin doğduğu ve büyüdüğü topraklardan ayrılıp yola çıkmasıyla başlıyor. O dönemde yaşanan zulme dayanamayan ve içten içe isyan eden Yunus Emre’nin yolda tanık olduğu hayatlar ve kişilerle olan diyaloğunu görüyoruz.

Drama atölyesi 31 Mayıs'ta AKM Çocuk Sanat Merkezi'nde, çocuklar drama atölyesi ile sosyalleşecek, duygu ve düşüncelerini daha iyi ifade edebilecek, beden dillerini etkin bir şekilde kullanabilecekler aynı zamanda hem öğretici hem de keyifli bir ortamda vakit geçirecekler.

ABD'li yazar Neil Labute'un modern zaman ikili ilişkileri üzerine çarpıcı yaklaşımlarla kaleme aldığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirisini yaptığı "Ölüler Diyarı", "Bir Mutluluk Anı" ve "Karmakarışık" adlı üç kısa oyunundan oluşan Her Şey Yolundaymış Gibi, Dilek Güven rejisiyle bu hafta Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında sahnede. Bu keyifli oyunu 2 ve 3 Haziran'da Garibaldi Sahnesinde izleyebilirsiniz.

Şahin Ünal'ın yazdığı, Mine Tüfekçioğlu'nun yönettiği Totem Felsefesi okuma tiyatrosu 3 Haziran'da, Talat Sait Halman'ın yazdığı ve Ahmet Erkut'un yönettiği Kahramanlar ve Soytarılar Shakespeare'in Dünyası okuma tiyatrosu ise 4 Haziran'da Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında AKM Çok Amaçlı Salonda olacak.

Pantomim atölyesi 5 Haziran'da AKM Çocuk Sanat Merkezi'nde, İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçıları ile çocuklar pantomimin büyülü dünyasında kendilerini bedensel olarak ifade etmeyi öğrenirken aynı zamanda bu sessiz sanatın inceliklerini de keşfedecekler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI