radyobir
radyobir

DİKKAT!.. Kan stokları tükendi!..

Ramazan ayında bağışların düşmesi nedeniyle Türk Kızılayı'nın kan stokları tükenme noktasına geldi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, bağışçıları ekstra bir duyarlılığa davet etti.

18 Temmuz 2015 08:24 | Kategori: Sağlık

Türkiye’nin kan ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan Türk Kızılayı’nda kan alarmı verildi. Ramazan öncesi aylık ortalama 180 bin ünite kan bağışı alan Kızılay, günde 6 bin ünite olmak üzere hastanelerin hizmetine sundu. Ancak ramazanda Kızılay’a kan bağışı 50 bin ünitede kaldı. Düşen kan bağışına rağmen Kızılay, ülkenin kan ihtiyacını günlük topladığı kanlara ilave olarak stokta bulunan kanlarla karşıladı.

20 DAKİKADA 3 CAN KURTAR

Bu da stokların tükenmesine neden oldu. Acil ve afet durumları için kan sıkıntısı ortaya çıktı. 
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, ramazan ayını ülke çapında çok ciddi bir sorun yaşamadan atlattıklarını belirterek şunları söyledi: "Acil olan tüm vakaların kan talebini karşıladık. Stoklarımızın güçlü olması gerektiğini ramazan ayında bir kez daha gördük. Şimdi ramazan bitti ve bayram sonrası Türkiye normal hayata dönecek. Hastanelerde ertelenen ameliyatlar yapılacak. Hastanelerin kullanacağı kan sayısı 4 bin 500’lerden yeniden 6 binlere çıkacak. Halkımızı özellikle bayramdan sonraki bir ay için ekstra bir duyarlılığa davet ediyorum. Sadece 20 dakikalarını ayırarak 3 kişinin hayatını kurtarabilirler.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI