radyobir
radyobir

"Diplomatik görüşmeler sona erer"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Rusya'nın Ukrayna'da işgal ettiği toprakları referandum yoluyla ilhak etmesi durumunda diplomatik müzakerelerin sona ereceğini söyledi.

26 Eylül 2022 09:51 | Kategori: Avrupa

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise bu topraklara "tam koruma” sağlayacaklarının mesajını verdi.

Zelenski bu açıklamalarını Amerikan CBS televizyonuna yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya’nın Ukrayna’da işgal ettiği ettiği bölgelerde düzenlemekte olduğu ve Kiev’le Batılı ülkelerce "düzmece” olarak nitelenen referandumlarla ilgili konuştu.

Zelenski, bu sürecin Rusya tarafından başarılı bir şekilde tamamlanması halinde diplomatik müzakerelerin sona ereceği uyarısında bulundu.

Ukrayna’nın dört bölgesinde, Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporişya'da Cuma günü başlayan referandum Salı gününe kadar devam edecek.

Yeni haftada Rusya’dan bu bölgeleri ilhak ettiği yönünde bir açıklama gelebileceği belirtiliyor.

Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in seferberlik kararına da değinen Zelenski, bunun Rusya’nın savaşı sürdürmekte zorlandığını gösterdiğini kaydetti.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise söz konusu bölgelerde referandumun Rusya’ya katılmayla sonuçlanması halinde Moskova’nın bu bölgelere tam bir koruma önereceğini söyledi.

Lavrov’un bu açıklaması Putin’in ülke topraklarını korumak için nükleer silah kullanabileceğini açıklamasından sonra gelmesi dikkat çekti.

Söz konusu bölgeler Ukrayna topraklarının yüzde 15’ini oluşturuyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI