radyobir
radyobir

Diş İmplantlarının Maliyeti

Diş implantı yaptırmak, diş sağlığınız için uzun vadeli bir yatırımdır. Aynı zamanda çoğu insan için önemli bir finansal karardır.

23 Ekim 2018 22:45 | Güncelleme :23 Ekim 2018 22:50 | Kategori: Sağlık

Diş implantı yaptırmak, diş sağlığınız için uzun vadeli bir yatırımdır.  Aynı zamanda çoğu insan için önemli bir finansal karardır. Diş implantlarının ne kadar tutacağı hususunda hastalardan oldukça fazla soru almaktayız. Bunun kısa cevabı, tek bir dişi yenilemek için diş implantlarının fiyatlarının genelde  ₺2,000 ila ₺4,000 arasında değiştiğidir. Bu çok sayıda dişin değiştirilmesini gerektiren daha karmaşık durumlarda ₺20,000 ila ₺40,000’a kadar çıkabilmektedir. Uzun cevap ise bir diş implantı prosedürünün maliyetini oluşturan birden fazla değişken olduğudur. İşte diş implantlarının maliyetini etkileyen bazı faktörler:

İmplanta ihtiyacı olan diş sayısı

Değiştirmeniz gereken diş sayısı, tedavi fiyatlandırmasında bariz etkenlerden biridir. Çoğu diş hekimi, her implant prosedürünü gereken implant sayısına göre fiyatlandıracaktır. İki implanta sahip olmak bir taneye sahip olmaktan daha maliyetli olacaktır. Üç veya daha fazla implanta ihtiyacınız varsa, diş hekiminiz kendi fiyatlandırma formülüne sahip bir köprü önerebilir.

Diş implantı tipi

Çok çeşitli diş implantları vardır - diş hekiminiz durumunuza en uygun olanları sizin için seçecektir. Her bir implant tipi kullanılan materyall ve prosedürü tamamlamak için gereken işe / ek ya da destek tedavilere bağlı olarak farklı bir maliyete sahiptir. "Mini” implant bir kaç yüz liraya mal olabilir, fakat uygulanması çıkarılabilir bir protezin desteklenmesi ile sınırlıdır. Standart implantlar daha fazla problemi çözebilir ve daha pahalıya mal olur - genellikle implant başına yaklaşık 2.000 TL. Ancak bu sadece implanttır - aynı zamanda prosedürün bir parçası olarak kron için de ödeme yapmanız gerekecektir.

Diş implantı kronları iki çeşit olarak gelir: Yapıştırma ve vidalı. Simante (yapıştırma) kronlar vidalı kronlara benzer ancak birçok diş hekimi gelecekte yapılacak temizlik ve dönüştürmeleri daha kolay hale getirmek için vidalı bir kron tavsiye ederler. Simante edilmiş bir kron, kısa vadede daha ekonomik bir seçenek olabilir, ancak vidalı kron, gelecekte bakım ve değiştirme maliyetlerini azaltabilir. Kronlar, bir diş implantı prosedürü maliyetine diş başı ₺500 ila ₺1,000 ekler.

Birden fazla diş değiştirmede, daha kapsamlı prosedürler için implantlarınız bir köprü veya total protezleri destekleyebilir. Bu prosedürler için maliyet tahmin etmek için, prostezi desteklemek için gereken implant sayısını ve diş hekiminin size ne tip bir protez tavsiye edeceğini bilmek gerekir. Sabit bir köprü, takılıp çıkarılabilenlerden daha pahalıdır ve temizlenmesi ve değiştirilmesi daha zor olacaktır. Bu durum simante ve vidalı tek diş kron gibidir. Sabit köprünün maliyeti, hangi malzemeden yapıldığı ve diş sayısına bağlı olarak değişir. İmplant destekli köprünün maliyetine dair daha kesin bir tahmin için diş hekiminize danışın.

En pahalı implantı prosedürü komple bir çeneyi ya da tüm ağızı içerendir. Bu prosedürle, ağızdaki her diş değiştirilecektir. Bu, dişlerin maliyetine ek olarak her diş için çoklu implantların (çene başına 6-8) gerekli olacağı anlamına gelir. Bu tarz bir prosedür, çene başına 25.000₺ veya daha fazlaya mal olabilir  ancak birçok hasta, implantla desteklenen sabit dişlerin, çıkarılabilir protezlerle karşılaştırıldığında kalıcılığını ve rahatlığını tercih etmektedir.

İmplant Alanında Kemik Kalitesi

İmplantları sabitlemek için belirli bir miktarda kemik genişliği, yüksekliği ve bütünlüğü gerekir. İmplant alanındaki kemik bir şekilde eksikse, diş hekiminizin implantı yerleştirebilmek için kemik greftleme teknikleri veya daha gelişmiş yöntemler kullanması gerekebilir. Prosedürün karmaşıklığının artmasıyla maliyette artmış olur. Bu açıdan her hastanın durumu farklıdır. Diş hekiminiz kemik yapınızın implant prosedürünü nasıl etkilediğini ve bunun ne kadarının diş implantlarınızın maliyetini etkileyeceğini açıklar.

Diş Hekiminizin Ücret Politikası

Herhangi bir diş prosedürü için fiyatlama, diş hekiminizin coğrafi konumu, uzmanlık seviyesi veya yerel pazardaki rekabet nedeniyle değişkenlik gösterebilir – implantlar da bu hususta istisna teşkil etmez. Küçük bir kasabadaki bir diş hekiminin, büyük bir şehirdeki diş hekimine göre daha düşük maliyeti olabilir, bu yüzden implant prosedürü için size daha düşük bir maliyet çıkartabilir. Piyasa rekabeti yerel diş implantı maliyetlerini de etkiler. Bir bölgedeki birçok diş hekimi bu işi yapmak için hevesli ise, bazıları daha fazla hasta çekmek için fiyat kırabilir.

Çok düşük bir diş implantı maliyeti sunan diş hekimine karşı dikkatli olmalısınız. Bir şey doğru olamayacak kadar iyi görünüyorsa, muhtemelen öyledir.  Ucuz bir dental implant prosedürüne başlamadan önce, diş hekiminin deneyimli olduğundan ve yüksek kaliteli malzemeler kullandığından emin olun. Kaliteli bir dental implant prosedürü için biraz daha fazla ödeme yapmak, gelecekte sorunlara neden olabilecek en ucuz tedaviyi almaktan çok daha değerlidir.

 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI