radyobir
radyobir

Diyarbakır'da bombalı saldırı

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na yakınlarında önlem alan geçici köy korucularının şüphe üzerine durdurmak istediği araçta bulunan PKK'lılar, terk ettikleri bomba yüklü aracı kaçarken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 5 korucunun yaralandığı patlamadan sonra çıkan çatışmada 1 PKK'lı sağ yakalandı, kaçan 2 teröristinde yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

30 Mayıs 2016 07:45 | Kategori: Terör

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne 10 kilometre mesafede bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu’na 1 kilometre mesafede oluşturulan kontrol noktasında görev yapan geçici köy korucuları, şüphelindikleri bir aracı durdurmak istedi. Bu sırada PKK’lılar aracı terkedip yaya olarak kaçmaya başladı. Kaçan teröristler bir süre uzaklaştıktan sonra bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 geçici köy korucusu yaralandı.

ÇATIŞMADA 1 TERÖRİST YAKALANDI

Bu sırada kaçan PKK’lılarla kontrol noktasındaki diğer korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK’lı sağ olarak ele geçirildi. Bölgeye askerler sevk edilerek, kaçan ve 2 kişi oldukları belirtilen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Yetkililer, PKK’lıların bomba yüklü araçla Zeyrek Jandarma Karakolu’na saldırı düzenlemek istediklerini belirterek, "Korucuların dikkati sayesinde karakola yapılacak saldırı önlendi" dedi.

VALİLİK: 5 KORUCU, 1 VATANDAŞ YARALI

Diyarbakır Valiliği, Kulp İlçesi’nde PKK’lıların bomba yüklü aracı infilak ettirdiği saldırıda 5’i geçici köy korucusu ile 1 vatandaş olmak üzere 6 kişinin yaralandığını açıkladı. 1 PKK’lının ele geçirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: 

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Diyarbakır ili genelinde BTÖ mensuplarının bombalı araç saldırılarının önlenmesi maksadıyla yol emniyet ve kontrol faaliyetleri (Askeri Birlikler ve GKK kontrol noktaları tarafından) aralıksız olarak devam etmektedir.  Alınan bu tedbirler çerçevesinde;  29 Mayıs 2016 saat 22.15 sıralarında Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı Zeyrek Jandarma Karakol Komutanlığı’nın yaklaşık 1 kilomere batısında (Lice-Kulp karayolu üzerinde) yol emniyet görevi icra eden GKK unsurlarınca bomba yüklü olduğu değerlendirilen şüpheli araç durdurulmaya çalışılmış, araçtan inen 3 BTÖ mensubunun kaçmaya çalışması üzerine yol kontrolünde görevli GKK’lar ile BTÖ mensupları arasında kısa süreli sıcak temas yaşanmış, 1 BTÖ mensubu ele geçirilmiştir.

Olay yerinden kaçan 2 BTÖ mensubu tarafından söz konusu bombalı aracın patlatılması sonucu, emniyet güçlerine muhtemel bir saldırıyı önlemeye çalışan 5 kahraman korucumuz ve 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmışlardır.  Olay yerinden kaçan BTÖ mensuplarının yakalanması amacıyla bölgede havadan ve karadan operasyon başlatılmıştır."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI