radyobir
radyobir

Diyarbakır patlaması terör saldırısı çıktı!..

Diyarbakır'da meydana gelen patlamanın terör saldırısı olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayın konuğu olduğu programda açıklamalarda bulunan Soylu, Diyarbakır'da gerçekleşen patlamanın terör saldırısı olduğunu, saldırının dışarıdan tünel kazarak gerçekleştirildiğini açıkladı.

12 Nisan 2017 10:30 | Kategori: Terör

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında yaptığı açıklamada Diyarbakır'da dün gerçekleşen patlamanın terör saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırının dışarıdan kazılan bir tünelle yapıldığını belirtti. Saldırıyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. 

Soylu, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda meydana gelen patlamanın, terör saldırısı olduğunun netleştiğini bildirdi.

Bakan Soylu, saldırının dışarıdan açılan tünelle yapıldığını söyledi. Patlamanın teknisyenin zırhlı aracı tamiri sırasında gerçekleştiğinin açıklandığını anımsatan Soylu, şunları kaydetti:

"Acaba bu tamirden mi oldu diye epey bir araştırma yaptılar. Dün gece itibarıyla netleşti. Mesele bir terör saldırısı. Şu anda 10-12 hafif yaralımız var hastanelerde. Ama onun ötesinde de bir teknisyen arkadaşımız daha enkaz altından çıkarıldı, şehit oldu. Bir polis memurumuz da orada şehit oldu. Bir terör saldırısı olduğu açığa çıktı. Çünkü bir araç da patlayınca ve orada bir çukur meydana getirince araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü. İlk önce bir kişi içeriye girip bir çalışan marifetiyle bir şey koydu mu diye düşünmüştük ama dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleştirmişler."

Soylu, emniyet binalarının etrafında ayda bir arama tarama yaptıklarını aktararak, "Yani böyle bir tehditle karşılaşmayalım diye. Demek ki çok kısa bir sürede böyle bir şey kazmışlar yerin altında bir patlayıcı yerleştirmek suretiyle... Tüm detayları Vali Bey açıklayacak." dedi.

ŞEHİT SAYISI ÜÇE ÇIKMIŞTI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde dün İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı, bakım-tamir atölyesinde bir panzerin tamiri sırasında patlama meydana gelmişti. AFAD ekiplerince bölgede yürütülen arama çalışmalarında bir polis memurunun cenazesine ulaşıldı, patlamada şehit olanların sayısı 3'e çıktı. Patlamada sivil personel Yunus Elaltunterin şehit düşmüş, cenazesi dün düzenlenen törenin ardından kentte toprağa verilmişti. Patlamada yaralanan bir sivil personel de gece hastanede yapılan müdahaleye rağmen şehit olmuştu.  

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

GEÇEN KASIMDA TERÖRİSTLER SALDIRMIŞTI

PKK’lı teröristler Emniyet Müdürlüğü Ek Binası’na geçen 4 Kasım’da saldırı düzenlemişti. Bina önündeki yolda teröristlerin bombalı aracı infilak ettirmeleri sonucu 2 polis şehit olmuş, 7 sivil yaşamını yitirmiş 100’den fazla kişi yaralanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI