radyobir
radyobir

Doğumgünü için Putin'e özel pizza!..

ABD'nin başkenti Washington'daki Ledo Pizza isimli restoran, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğum günü olan 7 Ekim itibariyle üç gün boyunca 'Hot like Putin' (Putin kadar acı/seksi) isimli bir pizzayı satışa sunacak

06 Ekim 2017 05:51 | Kategori: Dünya

Rus basınının aktardığına göre, ABD'li bir restoran, Putin'in 7 Ekim'deki doğum günü için özel bir ürün çıkaracak. Ledo Pizza isimli restoran, 9 Ekim'deki Kolomb Günü'ne kadar ‘Hot Like Putin' pizzası satacak. 22.5 dolara satışa sunulacak pizzada dana eti, soğan, baharatlar ve salatalık turşusu yer alacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan restoran müdürü Tarik Diab "Putin'in çok karizmatik bir lider olduğunu biliyorum. Doğum gününü onun onuruna yapılacak bir pizza ile kutlamak istedik. Satışlar 3 gün devam edecek" dedi.
Diab, ‘Rus usülü' olarak nitelendirdiği pizzada, Rusların sıkça kullandığı bir yiyecek olan salatalık turşusunu da pizzalarında ilk kez kullanacaklarını ifade etti.

Diab, pizzanın isminde İngilizce hem ‘seksi' hem de ‘acı' anlamına gelen ‘hot' kelimesinin yer almasının nedeninin de pizzanın sosunda çok kaliteli bir acı sos kullanılması olduğunu belirtti. Öte yandan restoran Rusya Büyükelçiliği'ne çok yakın bir mesafede bulunuyor ve büyükelçilik çalışanları tarafından da sıklıkla ziyaret ediliyor.

Bu arada Putin, cumartesi günü 65. yaşına basacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI