radyobir
radyobir

Domuz gribi can aldı!..

Sivas'ta özel güvenlik şirketi sahibi 39 yaşındaki Mustafa Atar, domuz gribi tanısıyla tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

02 Mart 2015 10:43 | Kategori: Sağlık

Sivas’ta özel güvenlik şirketi sahibi evli ve 3 çocuk sahibi Mustafa Atar, yüksek ateş şikayeti ile 19 Şubat’ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu. Atar’dan alınan kan örnekleri Ankara’a gönderilerek incelendi. Yapılan tetkiklerde Atar’ın kamuoyunda ’domuz gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsüne yakalandığı belirlendi.  

Hastanenin anestezi yoğun bakım servisine yatırılan Atar, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün yaşamını yitirdi.  

Yakınlarına teslim edilen Atar’ın cenazesi, kılınan namazının ardından toprağa verildi. Hastanede bir kişinin daha aynı tanı ile tedavi gördüğü ve durumunun kritik olduğu belirtildi.

BAŞHEKİM: "AKCİĞERLERİ KÖTÜ DURUMDAYDI"

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Faktültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe yaşamını yitiren işadamı Mustafa Atar’ın kendilerine 19 Şubat’ta akciğer enfeksiyonu ve buna bağlı bazı bulgularla müracat ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

”Biz hastayı görür görmez şikayetlerinden anladığımız için direk yoğun bakıma yatırdık. Yoğun bakımda hastanın şikayetleri daha da ilerledi. Genç hasta olması ve şikayetlerinin bu kadar hızlı ilerlemesi ve yapılan değerlendirmeler sonucunda hastamızda Domuz gribi şüphesi düşünüldü. Hastamız zaten bu şüpheyle yatırıldığı için tüm tedbirler alınmıştı. Özel izole bir odaya alındı. Gerekli tüm tedbirler alındı. Zaten bu bölgede bu tür hastaları bizim hastanemiz kabul etmekte. Bu hastayla ilgili Ankara’ya gönderdiğimiz testlerin sonucu pozitif geldi. Ve sonuçta zaten hastamıza uygun tedavi uygulanmaya başlamıştı ama hastamızı, şikayetlerini giderek artmasına bağlı olarak yoğun bakımda mekanik vantilatör dediğimiz cihaza bağladık. Bu cihaza bağlandıktan sonra tüm tedavilere rağmen hastanın şikayetlerinin ve kliniğinin düzelmemesi, daha da ağırlaşması sonucu 1 Mart’ta hastamızı çoklu organ yetmezliği ve sepsise ve akciğer yetmezliğine bağlı olarak kaybettik."

Öte yandan Atar’ın hastalanmadan bir süre önce yurt dışına çıktığı ve virüsü buradan kapmış olabileceği değerlendiriliyor. Atar’ın Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nden önce özel bir hastaneye başvurduğu ve boğaz enfeksiyonuyla ilgili tedavi gördüğü, ancak durumu ilerleyince Cumhuriyet Üniversitesi’ne başvurduğu belirlendi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI