radyobir
radyobir

Don Giovanni'yi Nasıl Bilirdiniz? AKM'de

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında, "Don Giovanni'yi Nasıl Bilirdiniz?" adlı anlatımlı konser ile AKM Tiyatro Sahnesi'nde olacak.

06 Haziran 2022 11:58 | Güncelleme :06 Haziran 2022 12:05 | Kategori: Opera ve Bale

Wolfgang Amadeus Mozart’ın bestelediği  "Don Giovanni” Operası, opera literatürünün başyapıtları arasında üst sıralarda kendine yer bulmuştur. Öyleki Richard Wagner, Don Giovanni'nin  "tüm operaların operası" olduğunu iddia etmiştir. Dahi librettist Lorenzo Da Ponte’nin kaleme aldığı librettosu ile  kara komedi olarak nitelendirilebilen opera; insan doğasının en iyisinin ve en kötüsünün sergilendiği,  ruhsal ve dünyevi arzuların, komedi ve trajedinin  Mozart’ın dehası ile birleşmesinden doğmuştur.

Opera, kadınları baştan çıkarmakla ün yapmış, çapkın bir İspanyol asilzade olan Don Giovanni adındaki efsanevi karakterin maceralarını anlatıyor. Zenginliği ve gücü, onu eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşmekten korur, ta ki bir gün çok ileri gidip sonunda kendi düşüşüne yol açan bir cinayet işleyene kadar…

Don Giovanni Operası’ndan kestilerin sunulacağı  "Don Giovanni’yi Nasıl Bilirdiniz?”anlatımlı konser konseptinde, eser ve karakterlerin analizleri anlatıcı Suat Arıkan tarafından seyircilere aktarılıyor. Konserde; Don Giovvanni: Caner Akgün, Leporello: Işık Belen, Donna Anna: Hale Soner Kekeç, Donna Elvira: Barbora Hitay, Don Ottavio: Ufuk Toker, Zerlina: Bezmi Hazal Ekşi, Masetto: Emre Güngör, Il Commendatore: Göktuğ Alpaşar tarafından Fügen Yiğitgil’in piyanosu eşliğinde seslendirilecek. İDOB korosunu şef Volkan Akkoç yönetiyor. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI