radyobir
radyobir

Dondurulmuş tavuk kanadında koronavirüs bulundu

Çin'de Brezilya'dan ithal edilen dondurulmuş tavuk kanadında koronavirüs tespit edilirken, ürünlerle temas eden kişilerin testleri negatif çıktı.

14 Ağustos 2020 10:22 | Kategori: Sağlık

COVID-19’un dünyaya yayıldığı Çin’den korkutan bir haber geldi. Brezilya’dan ithal edilen dondurulmuş tavuk kanadında koronavirüs tespit edildiği, ancak bu ürünlerle temas eden kişilerin testlerinin negatif çıktığı bildirildi.

Eunonews’in haberine göre, Çin’in güneyinde Hong Kong sınırındaki Shenzhen kentinde Brezilya’dan ithal edilen dondurulmuş tavuk ürünleri ile temas eden kişiler ile onların akrabalarına koronavirüs taraması yapıldı, testler negatif çıktı.

Ayrıca Anhui bölgesinde Wuhu şehrinde Ekvador’dan gelen karides paketlerinde koronavirüse rastlandığı açıklandı.

Pekin’deki Xinfadi deniz ürünleri pazarı, buradaki çok sayıda kişide koronavirüs görülmesi üzerine Haziran ayında kapatıldı.

Geçtiğimiz yıl sonunda Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını bu ülkede büyük oranda kontrol altına alındı. Ülkede Mayıs ortasından bu yana koronavirüsten dolayı ölen olmadı.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI