radyobir
radyobir

Dövizzedelerden "don"lu eylem!..

Protestocu grup, eylem yaptıkları bankalara iç çamaşırı attılar. 2007-2009 yılında çektikleri döviz endeksli krediler nedeniyle mağdur olunca Dövize Endeksli Konut Kredisi Mağdurları Derneği (DÖVDER) adıyla dernek kuran vatandaşlar seslerini duyurabilmek amacıyla ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Protestocu grup, eylem yaptıkları bankalara iç çamaşırı attılar.

25 Haziran 2014 14:20 | Güncelleme :25 Haziran 2014 14:28 | Kategori: Yaşam

Davul ve zurna eşliğinde Şişli ve Beşiktaş'ta bulunan 4 özel bankanın genel müdürlükleri önüne ellerinde salladıkları iç çamaşırları ile gelen grup eylem yaptı. Grup, "Bankalar en son donumuz kaldı. Onu da siz almadan biz getirdik" pankartı açtı.

"BAŞBAKANIMIZ BU SORUNU ÇÖZECEK. BEN BUNA İNANIYORUM" 

Dövizzedeler adına Kadir Kocanoğlu bir açıklama yaptı. Kocanoğlu, "Buradan Başbakanımıza sesleniyorum, bu bankaların söylediklerine gelmeyin Başbakanım. Biz döviz mağdurları sana inanıyor. Gerekeni yapacağınıza adım gibi eminim. Biz bu işe çözüm istiyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu sorunu çözecek ben buna inanıyorum" dedi.

"360 BİN LİRA ÇEKTİM 500 BİN LİRA ÖDEDİM…"

Dövizzede Serap Bobuş Bozan ise, "360 bin lira çektim. 500 bin lira ödedim. Daha 500 bin lira borcum var ve ne kadar olacağı belli değil. Kurdan dolayı. Biz bizi affetsinler demiyoruz. Biz borcumuzun arkasındayız. Biz makul bir şekilde yapılandırılmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından eylemciler yanlarında getirdikleri iç çamaşırlarını bankalarının önüne fırlattı. Eylemde ilginç görüntüler oluşurken, temizlik görevlileri ve banka görevlileri eylem sonrası iç çamaşırlarını banka önünden topladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI