radyobir
radyobir

Kına gecesini kana buladılar!.. 51 ölü!..

Gaziantep'de yaşanan terör saldırısı ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'nde sokakta yapılan düğünde kalabalığın arasına karışan 12 - 14 yaşlarındaki bir canlı bomba terörist, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Gaziantep Valiliği, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısını 51 olarak açıkladı. Hastanede tedavi altında olan gelin Besna ile damat Nurettin Akdoğan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Yaralıların tedavisi sürüyor. Saldırının IŞİD kaynaklı olduğu öne sürülüyor.

21 Ağustos 2016 15:20 | Güncelleme :21 Ağustos 2016 15:52 | Kategori: Terör

Olay, saat 22.40 sıralarında merkez Şahinbey İlçesi'ne bağlı Akdere Mahallesi'nde meydana geldi. Terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerden göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede, Siirt'in Pervari İlçesi'nden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, canlı bomba terörist, davetli gibi kalabalığın arasına karıştı. Terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirdi. 

ÖLÜ SAYISI 51'E YÜKSELDİ

Gaziantep Valiliği, bu sabah saat 11.00 civarında patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 51'e yükseldiğini açıkladı. 

Gaziantep Valiliği ölenlerin sayısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 51 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz."

DÜN GECE NELER YAŞANDI?

İkinci bir patlama olma ihtimaline karşın polis ekipleri, şerit çekerek olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Cenazeler hastanelerin morglarına götürüldü. 

VATANDAŞLAR HASTANELERE AKIN ETTİ

Saldırıyı televizyondun duyan Gaziantepli vatandaşlar, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşın hastanele akın etti, kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, hastane bahçelerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

CİVARDAKİ EVLER HASAR GÖRDÜ

Gaziantep'te sokak düğününde meydana gelen ve 51 kişinin yaşamını yitirdiği, 69 kişinin de yaralandığı terör saldırısındaki patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı.

Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu.

Polis ekiplerinin incelemesinin ardından bölgeye girişlerine izin verilen vatandaşlar, saldırının çevreye verdiği zararı görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Sabah erken saatlerde evlerinin kapılarını açan vatandaşlar temizlik ve onarım yapıyor. 

Olayda hayatını kaybeden ya da yaralanan vatandaşların yakınları ise ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.

Gelinin komşusu Hatun Kuşçu, yaptığı açıklamada, ağabeyinin evine gittiği için komşularının kınasına katılamadığını ve bu sayede hayatta kaldığını söyledi.

Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadığını anlatan Kuşçu, şunları kaydetti:

"Dün kınaya katılamamıştım ama bugün düğünde yer almayı planlamıştık. Olayı öğrendikten sonra hemen eve geldim ve kötü manzarayla karşılaştım. Ne yapacağımı bilmeden oradan uzaklaştık. Gece ağabeyimde kaldım ama hiç uyuyamadım, şimdi de evimin bu haliyle karşılaştım. Keşke evim yerle bir olsaydı da komşularıma bir şey olmasaydı. Gelin Besna çok iyi bir kızdı, burada bizim çocuklara gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim öğretiyordu. Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok üzgünüm."

Merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki 91007 numaralı sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 51 kişinin yaşamını yitirdiği, 69 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.



GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Gaziantep'te sokak düğününde meydana gelen terör saldırısının görgü tanıkları yaşananları anlattı.

Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde yaşayan Ahmet Aydın,

patlama esnasında evinin damında oturarak düğünü seyrettiklerini söyledi.

Çay içtikleri sırada patlamanın gerçekleştiğini anlatan Aydın, bunun üzerine alana giderek, yaralılara yardım etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Aydın, patlamanın ardından bir aracı fark ettiğini dile getirerek, "Alana indiğimizde çok kişinin yerde hareketsiz olduğunu gördük, ağır yaralı arkadaşları özel araçlara alarak hastanelere ulaştırmaya çalıştık. O sırada yaralıları kurtarmak için uğraşırken karşıda bir aracı ve içinde iki kişiyi fark ettik. 'İkinci bir patlama olacak hazırlıklı olun' diye ses duyduk. Bunun üzerine birçok kişinin evlerine kaçmaya başladığını gördüm çok kötü bir manzara oluştu." dedi.

Teröristlere tepki gösteren Aydın, şöyle devam etti:

"Bir patlama yapacaksanız cesaretle çıkın, biz Türk halkı buradayız. 7-8 yaşındaki çocuğun olduğu çocuk arabasına bomba koyarak insanları katletmek nasıl bir şey. Camiler, okulları patlatmak cesaret işi değil, biz günlerce sokaklara döküldük, 27 gün nöbette kaldık cesareti olan o zaman karşımıza çıkardı. Bir insanın en mutlu olacağı günde bomba patlatmak nasıl bir iştir. Bizim devletimiz güçlü, biz devletimize inanıyoruz, güveniyoruz. FETÖ'cülermiş, PKK'lılarmış, DAEŞ'lilermiş neden biz meydanlardayken çıkmadınız, devletimizin her zaman arkasındayız, Cumhurbaşkanımızın yanındayız, yine darbe girişimindeki gibi kenetlenerek bunlara karşı durmalıyız."

Ahmet Sansar ise o anda yaşananların çok kötü olduğunu ve bunu hatırlamak istemediğini söyledi.

Teröristlerin en kısa sürede yakalanmasını isteyen Sansar, "Akşam 22.50 sıralarında şiddetli patlama duyduk kısa bir süre içinde olay yerine geldiğimde büyük bir dehşet yaşadım, çok kötü bir olay vardı. Şerefsizler bomba tesirli olması için ellerinden ne gelmişse demir para vesaire koymuşlar, bu şekilde bir katliam oluşturmaya çalışmışlar. Bunu yapanların en kısa sürede yakalanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI