radyobir
radyobir

Dünya devinin başına geçecek!..

Ergin Ataman, lig bitiminde 5 yıllık Galatasaray macerasını sonlandıracak. 51 yaşındaki koç önümüzdeki sezon yeni bir yapılanmaya giderek Bartzokas'la yollarını ayıracak olan Barcelona Lassa'nın başına geçecek.

04 Nisan 2017 15:56 | Güncelleme :04 Nisan 2017 16:16 | Kategori:

Galatasaray'da bir devir sona eriyor... Erkek basketbol takımının başında bulunan Ergin Ataman, 5 yıllık Galatasaray macerasına sezon sonunda nokta koyacak.

Geçtiğimiz yıl EuroCup'ı kazanarak sarı kırmızılılara basketbolda tarihinin en büyük başarılarından birini kazandıran başarılı koç, son zamanlarda Cimbom taraftar grubu Ultraslan'la sorunlar yaşıyor.

Gelinen bu süreçten yıprandığı belirtilen Ergin Ataman'ın lig bitiminde istifa edeceği bildirildi.

Ataman'ın istifa kararı almasındaki en büyük etkenlerden biri de taraftarla yaşadığı sorunun yanı sıra Başkan Dursun Özbek'in geçtiğimiz gün yaptığı açıklama...

Başkan Özbek, erkek basketbol takımının gelecek yıl Euroleague'de mücadele etmeyeceğini ve bu nedenle küçülmeye gideceklerini söylemişti.

Hedefin küçülmesinin ardından Ergin Ataman'ın canının sıkıldığı ve takımı bu sezon şampiyon yapıp görevi bırakmak istediği kaydedildi.

Başarılı antrenörün gelecek yıl ise İspanyol devi Barcelona'nın başına geçeceği iddia edildi. Bu sezon İspanya ABC Ligi'nde ve Euroleague'de beklentilerin altında kalan Barça'da oyuncular Koç Georgios Bartzokas'ı istemiyor.

Koç ve oyuncular arasındaki problemi kökten çözmek isteyen Katalan yönetiminin gelecek yıl yeni bir yapılanmaya giderek Georgios Bartzokas'la yolları ayıracağı ve Yunan KoçX'un yerine Ergin Ataman'ı getireceği belirtildi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI