radyobir
radyobir

Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Konser

Kadınların sosyal, kültürel ve siyasi alanlardaki kazanımlarının dünya genelinde kutlandığı Dünya Kadınlar Günü'nde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi "Kadın Sesleri" konseri ile sanatseverler ile buluştu. 8 Mart 2023 akşamı, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçekleşen konserde, zengin bir opera repertuarı izleyicilere sunuldu.

09 Mart 2023 07:31 | Kategori: Kültür & Sanat

Konser programında; W.A.Mozart, Bellini, Donizetti, Rossini, Bizet, Gounod, Verdi, Boito, Saint-Saëns, Puccini, Villa-Lobos ve gibi ünlü bestecilerin eserlerinden aryalar seslendirildi.

Così Fan Tutte, Sevil Berberi, Carmen, Romeo ve Juliet, Maskeli Balo, Don Carlo, Attila, Aida, Mefistofele, La Bohème, Le Villi gibi klasikleşmiş ve sevilen operaların kadın karakterleri ; solistler Ayşe Sinem Ekşioğlu, İpek Zehra Evre, Funda Güllü, Ayşenur Ayyıldız Haksoy, Burcu Soysev, Dilan Şaka, Ecem Arıcasoy Yazoğlu, Deniz Yetim tarafından seslendirildi.

Solistlere  piyanoda Atılgan Kaptanoğlu eşlik etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI