radyobir
radyobir

Dünya önlemleri artırıyor!..

Corona virüsünün aralarında İran ve İtalya'nın da olduğu birçok ülkede yalnızca birkaç gün içinde hızla yayılmasının ardından çok sayıda ülke önlem amaçlı yeni seyahat yasakları ve kısıtlamalar uygulamaya başladı.

24 Şubat 2020 07:31 | Kategori: Sağlık

Güney Kore Devlet Başkanı en üst düzey salgın hastalık alarmı ilan etti ve yetkililerden ‘‘emsali görülmemiş’’, ‘‘etkili’’ önlemler almalarını istedi.

Güney Kore’de 169 yeni vakayla beraber toplam vaka sayısı 602’ye çıktı. Üç kişinin daha ölmesiyle Corona’dan ölenlerin sayısı da 6’ya çıkmış oldu.

Çin de yüzlerce yeni vaka daha kayıtlara geçirildi ve toplam vaka sayısı 77 bine çıktı. Ülkenin Hubei eyaletinde birçok apartmanın girişine barikatlar kuruldu.



İran’da ise sekiz kişi Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. İran bu rakamla Çin dışında en fazla Corona virüsü kaynaklı ölümün yaşandığı yer konumunda.

İran Sağlık Bakanlığı an itibariyle İran’da 43 doğrulanmış vaka bulunduğunu bildirdi. İran ilk Corona virus vakasını Çarşamba günü açıklamıştı.

İtalya’nın kuzeyinde ülkenin finans merkezi Milano’nun da bulunduğu Lombardiya bölgesinde açıklanan vaka sayısıysa 89. İtalya genelinde toplam 132 vaka görüldüğü açıklandı ve iki kişi Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Bölgede okullar bir hafta süreyle tatil edildi, futbol maçları ve Milan Moda Haftası etkinliklerinin bir kısmı iptal edildi. Yetkililer hastalığın ilk kimden yayıldığını bulmakta zorlanıyor, bu da olası yeni vakaları öngörmeyi zorlaştırıyor.

Şubat ayında yapılan festival nedeniyle kalabalıkların akın ettiği İtalya’nın turistik Venedik kentindeyse Vali Luca Zaia iki Corona virüsü vakası görüldüğünü açıkladı. Festival durduruldu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Güney Kore ve Japonya’ya seyahat uyarısı koydu. Sağlık Bakanlığı bu ülkelerden dönen İsrailliler’e ev karantinası uyguluyor. Bu uygulama daha önce Hong Kong, Çin, Macau, Tayland ve Singapur’dan gelenler için uygulanıyordu.

Pazar günü Güney Kore’den Tel Aviv’e yapılan bir uçuşta ise yolcular uçakta tutuldu, yalnızca İsrail vatandaşı 11 kişinin uçaktan inmesine izin verildi. Yolcuların geri kalanıyla Güney Kore’ye geri döndü.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Avustralya ve Japonya’dan İsrail’e girişlere de ilave kısıtlamalar getirmeye hazırlanıyor.

Ürdün, İran ve Güney Kore’den ülkeye girişi yasakladı. Daha önce yasak yalnızca Çin’den gelenler için uygulanıyordu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI