radyobir
radyobir

Dünyada vaka sayısı 8 milyona yaklaştı

Çin'in başkenti Beijing'de, art arda ikinci günde koronavirüs vakalarında rekor bir artış bildirilmesiyle katı önlemler tekrar getirildi.

15 Haziran 2020 09:38 | Kategori: Sağlık

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 7.91 milyonu aşarken, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 432,038'e yükseldi.

Türkiye'de 14 Haziran'da koronavirüs nedeniyle 15 kişi hayatını kaybederken, 1,562 yeni vaka tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı internet sitesinde yer alan açıklamaya toplam vaka sayısı 178,239'e, bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı da 4,807'e yükseldi.

AVRUPA

Fransa'da dün son 24 saat içinde koronavirüs nedeniyle dokuz kişi hayatını kaybetti. Fransa'da art arda beşinci günde koronavirüs neeniyle hayatını kaybedenlerin günlük sayısı 30'un altına düştü.

Dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri olan Londra ulaşım ağındaki kapasite, sosyal mesafe kurallarına uymak için % 85 azaltılmayla trenlerde aşırı yoğunluk olmamasını sağlıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson 4 Temmuz'da planandan tecrit uygulamalarını gevşetme aşaması öncesinde iki metre sosyal mesafe kuralını gözden geçirdiklerini açıkladı. İngiltere 4 Temmuz'da barları, restoranları ve kuaförleri yeniden açılabilir.

İspanya, planlanandan 10 gün önce 21 Haziran'dan itibaren Avrupa'nın açık sınır Schengen bölgesinden ziyaretçilere sınırlarını yeniden açacak.

AMERİKA KITASI

ABD'de birçok eyalet yeniden açılma sürecine girmişken, Başkan Donald Trump, Tulsa, Oklahoma'da kapalı bir toplantı planlarken, Florida ve Teksas dahil olmak üzere birçok eyalette rekor sayıda yeni koronavirüs vakaları ve hastaneye yatışlar bildirildi.

ASYA PASİFİK

Tayland'da bugün yeni koronavirüs vakası veya koronavirüs nedeniyle can kaybı bildirilmedi.

Hong Kong'un Disneyland tema parkı 18 Haziran'da daha az sayıda ziyaretçiye ve iyileştirilmiş sağlık önlemleriyle yeniden açılacağını açıkladı.

Japonya Başbakan Shinzo Abe bazı milletvekillerinin merkez bankası tarafından basılan parayla kalıcı olarak harcamayı sürdürme çağrılarını bir kenara bırakarak ekonomi koronavirüs salgının yarattığı tahribatı aştığında Japonya'nın mali reforma yeniden başlayacağını açıkladı.

ORTA DOĞU VE AFRİKA

İran Sağlık bakanlığı verilerine göre, İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybenlerin günlük sayısı iki ay içinde ilk kez 100'ü aştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI