radyobir
radyobir

Dünyanın En Sert Kahvesi Nedir? Nerede Yetişir?

Dünyanın en sert kahvesi unvanını Death Wish'in elinden alan Black Insomnia, yüksek kafein oranıyla dikkat çekiyor.

18 Ekim 2017 12:39 | Güncelleme :18 Ekim 2017 12:47 | Kategori: Yaşam

Satışlarının dikkatle yapıldığı ve tüketicilerin mutlaka uyarıldığı dünyanın en sert kahvesi, mutlaka günlük sınırlamalar ile tüketilmelidir. Death Wish’in bir bardağının içerisinde 472 mg kafein varken, uzmanlar günlük 600 mg’a kadar kafein tüketiminin sağlıklı olduğunu ifade ediyor. Standart kahvelerde ise bir bardakta 60 ila 90 mm arasında kafein bulunurken Death Wish dünyanın en sert kahvesi unvanını oldukça kolay bir şekilde almıştır. Peki dünyanın en sert kahvesi unvanını Death Wish’in elinden alan Black Insomnia’nın oranları nasıl?

 

Dünyanın en sert kahvesi olarak ifade edilen Black Insomnia, bağımsız testler sonuncunda bu unvanı kazandığını söylemektedir. Kahve karışımı Brezilya, Guatemala ve Uganda’dan gelen çekirdeklerin karıştırılması ile elde edilir. Çekirdekler bugüne kadar görülmüş olan tatlı içimli ve fındık notalı kahveyi ortaya çıkarmak için hemen kavrulur.

 

 

Black Insomnia Death Wish’den 1,5 Kat Daha Sert

 

Dünyanın en sert kahvesiunvanını almayı başaran Black Insomnia, Detay Wish’ten 1,5 kat daha fazla kafeine sahip. Standart bir bardak Black Insomnia içerisinde 650 mg kafein bulunmaktadır. Bu miktar doktorlar tarafından önerilen sınırın üzerinde olduğu için kahvenin nadiren ve az porsiyonlar ile tüketilmesi tavsiye edilir. Yapılan tüm testler Black Insomnia’nın dünyanın en sert kahvesiolduğunu doğrular nitelikte. 1 kilogram Black Insomnia kahvenin içerisinde 15,5 gram kafein bulunuyor. Dünyanın en sert kahvesi unvanını bir zamanlar elinde tutan Death Wish için ise bu oran kilogram başına 13,2 gram. Death Wish ile birlikte dünyanın en sert kahvesi olduğu düşünülen WodFee ise kilogram başına 13,8 gram kafein içermektedir. Bu karşılaştırmalar sert kahveler üzerinden yapıldığı için yeterince etkileyici gelmeyebilir. Dünyanın en popüler kahvecisi Starbucks’tan satın alacağınız sert bir kahvenin bir kilogramında yaklaşık olarak 5 gram kafein vardır. Dünyanın en çok tüketilen standart kahveleri ile kıyaslandığı zaman Black Insomnia’nın 3 kattan daha fazla sert olduğunu görebilirsiniz.

 

Özel Olarak Hazırlandı

 

Black Insomnia içeriği kadar hazırlanışı ile de oldukça özel bir kahve. Güney Afrika’da üretilen kahve ünlü barista Gerald Charles ile yapılan çalışmalar sonrasında ortaya çıktı. Kahvenin üreticisi olan Sean Kristafor, yaptığı açıklamalarda öne çıkmak için mutlaka "en’leri” yaratmak gerektiğini ifade ediyor. En güçlü, en özel, en sert ya da en kaliteli olmanın mutlaka gerekli olduğunu savunan üretici bu alanda elde ettiği başarı ile dikkat çekiyor. Bir kahve üreticisinin rekabet edebileceği en önemli olanın kafein olduğunu düşünerek yola çıkan Kristafor, bu alanda oldukça başarılı adımlar atıyor.

 

Tadını Çekirdeğinden Alıyor

 

Black Insomnia’nın oldukça tatlı ve çılgın bir tadı olduğunu söylemek mümkün. Bu özel kahvenin tadı çekirdeklerinden, robusta ve kavrulma şekli ile ortaya çıkıyor. Dünya sağlık kuruluşları tarafından belirlenen günlük kafein tüketim oranlarının üzerine çıkan Black Insomnia’nın üreticisi bir fincan kahvenin 700 mg kafein içerebileceğini ancak genel testler sonucunda Black Insomnia’nın bir fincan kafein oranının belirlenen sınırlar içerisinde kaldığını belirtiyor. Satış noktalarında ya da resmi web sitesinde dikkatli bir şekilde tüketilmesi özellikle tavsiye edilen dünyanın en sert kahvesi, onlarca bardak kahve yerine bir bardak kahve ile aynı etkiyi elde etmeyi sağlıyor.

 

Rekabet Büyüyor

 

Dünyanın en sert kahvesiDeath Wish ile dünyanın en sert kahvesi Black Insomnia’nın çekişmesi ise daha pek test yapılmasına konu olacağa benziyor. İki kahvenin de kendisini dünyanın en sert kahvesiolarak tanımlaması kafaları karıştırıyor olsa da kafeini çok olan bu savaşı kazanacak. Death Wish tarafından gelen açıklamalar, Black Insomnia’nın bir balon olduğu yönünde olsa da kahvenin üreticisi Kristafor yapılacak tüm testlerden galip çıkacaklarından emin olduğunu ifade etmekten çekinmiyor.

 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI